Sunday, March 28, 2021

ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ, ΟΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙΤΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΟΛΕΑ

ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ, ΟΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙΤΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΟΛΕΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Σήμερα τελέστηκε η εις πρεσβύτερο χειροτονία του π. Κωνσταντίνου Σολέα και η προχείρισή του σε Αρχιμανδρίτη, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.


Σας τιμά απολύτως, Μακαριώτατε, όταν χειροτονείτε αδιάβλητους, σεμνούς, ταπεινούς, φιλακόλουθους και αφιλάργυρους, ασκητικούς και παραδοσιακούς κληρικούς και δη άγαμους κληρικούς.


Δυστυχώς -όπως είναι παγκοίνως γνωστό- αυτό δεν συμβαίνει σε 

όλες τις Μητροπόλεις.


Όπως οι πάντες γνωρίζουν υπάρχουν δύο Μητροπόλεις οι οποίες είναι γεμάτες με λερωμένα ράσα άγαμων κληρικών.


Δεν είναι δυνατόν, Μακαριώτατε, να βρωμίζει η Εκκλησία μας λόγω της στάσης όσων Ιεραρχών χειροτονούν τέτοιους κληρικούς, οι οποίοι, αν δεν είναι ήδη, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν οπωσδήποτε περιφερόμενα σκάνδαλα στην Εκκλησία.

Θερμά και υικά σας συγχαίρω για την χειροτονία του κατά πάντα άξιου, Αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνου Σολέα, και εύχομαι, από τα βάθη της καρδιάς μου, να μη χειροτονηθεί στο μέλλον κανένας κληρικός -και δη άγαμος κληρικός- με κώλυμα ιερωσύνης.


Είναι πραγματικά μεγάλη ντροπή η Εκκλησία της Κύπρου να σεμνύνεται και δικαίως για τις εκατοντάδες ευλαβέστατους έγγαμους κληρικούς της και να παρουσιάζει αυτά τα χάλια μεταξύ της πλειοψηφίας των άγαμων κληρικών της.


Ο Χριστός ήρθε για μας τους αμαρτωλούς. 


Η Εκκλησία δεν αποκλείει κανένα από την οδό της μετανοίας, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν επιτρέπεται κληρικοί με κώλυμα ιερωσύνης να στέκονται μπροστά στο Άγιο Θυσιαστήριο. 

No comments:

Post a Comment