Monday, March 29, 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ! ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΤΕ!


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Οι πλείστοι ξέχασαν την Β΄ Κυριακή της Ορθοδοξίας και τις Συνόδους που δικαίωσαν τους μεγάλους αντιπαπικούς Αγίους Μέγα Φώτιο και Γρηγόριο τον Παλαμά


Ακούσαμε πολλά βαρύγδουπα και βαθυστόχαστα για την θεολογία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, για το άκτιστο φως, αλλά για την ταμπακιέρα 

ουδείς λόγος.

Όπως ακριβώς έγινε με την Α΄ Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ακούσαμε για την θεολογία της εικόνας και αλλά παρεμφερή, για τους Μονοφυσίτες και τους Εικονομάχους, αλλά καμμία αναφορά για το γεγονός ότι η Εκκλησία του Χριστού τα τελευταία 120 χρόνια δέχεται ανελέητα χτυπήματα από την παναίρεση του Οικουμενισμού, την πιο φοβερή αίρεση που γνώρισε στην Ιστορία της, η οποία μάλιστα κατοχυρώθηκε συνοδικά με την Σύνοδο της Κρήτης.


Ο Σεβ. Πειραιώς, όμως, έπραξε το καθήκον του και την Α΄ και την Β΄ Κυριακή της 

Ορθοδοξίας.

Γι’ αυτό και δέχτηκε τις λυσσαλέες και χυδαίες -κυριολεκτικά πρόστυχες- επιθέσεις του Σεβ. Προικοννήσου από τα ιστολόγια “Φως Φαναρίου” και “Ιδιωτική Οδός”. 


Μας εμπνέετε πραγματικά, Σεβασμιώτατε! 


Με βαθύτατη θλίψη -αν όχι αποτροπιασμό- παρακολουθούμε και οικτείρουμε όσους σας χτυπούν πισώπλατα και ρίχνουν αφειδώς νερό στον μύλο των Οικουμενιστών.


Θα δώσουν -φυσικά- λόγο στον Θεό, που ετάζει νεφρούς και καρδιάς, 

γι’ αυτές τις επιθέσεις.

Σας ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, ως θεολόγος και ως χριστιανός, για τους ασταμάτητους αγώνες σας εναντίον του Οικουμενισμού.


Αντιλαμβάνομαι την ανθρώπινη πικρία σας, επειδή συνεχίζετε να αγωνίζεστε σχεδόν μόνος και εύχομαι ο Άγιος Θεός να στάζει στην καρδία σας την παρηγοριά που μόνο ο Ηγαπημένος Κύριος μπορεί να χαρίζει.

No comments:

Post a Comment