Wednesday, March 31, 2021

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ,ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ 123

 

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ


Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”. Αριθμός 123, Χειμώνας 2021, σς. 112.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Το 123ον τεύχος της “Ορθόδοξης Μαρτυρίας” είναι χωρισμένο σε 3 ενότητες.


Α.) Η 1η ενότητα που επιγράφεται “Aπό την ορθόδοξη πνευματική ζωή” περιέχει 11 Κείμενα. Πατερικά κείμενα, βίοι Αγίων και δη συγχρόνων Αγίων και άλλα.


Β.) Η 2η ενότητα είναι το αφιέρωμα του περιοδικού και επιγράφεται “Αγία Σοφία, Η Μεγάλη Εκκλησία” και περιέχει 17 κείμενα που αφορούν το αρχιτεκτονικό θαύμα της Αγίας Σοφίας, τους μύθους, τους θρύλους, τους συμβολισμούς και τις προσδοκίες που συνδέονται με αυτήν.


Γ.) Η 3η ενότητα περιλαμβάνει εκκλησιαστικές ειδήσεις και βιβλιοπαρουσίες, που ετοιμάζει ο εκδότης του Περιοδικού και Γενικός Γραμματέας του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθόδοξου Παραδόσεως “Οι Φίλοι του Αγίου Όρους”, κ. Ανδρέας Κυριακού, που έχει την φροντίδα της όλης 

έκδοσης.


Η φωτογραφία της εικόνας της Θεοτόκου της Οδηγήτριας, στο εμπροσθόφυλλο, είναι από την εκκλησία του Οσίου Βαρνάβα της Βάσας Κοιλανίου, έργο του 15ου αιώνα, που τώρα φυλάσσεται στο εκκλησιαστικό μουσείο της κοινότητας.


Η εικόνα του οπισθοφύλλου είναι φωτογραφία του ναού του Αγίου Θεοδώρου της Αχέλειας, επαρχίας Πάφου, κτίσμα του 14ου αιώνα.


Το περιοδικό σε ηλεκτρονική μορφή βρίσκεται ήδη αναρτημένο στο http://www.orthodoximartyria.com/periodiko/123_Χειμώνας_2021.pdf

No comments:

Post a Comment