Saturday, March 13, 2021

Ε. ΛΩΡΙΤΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ Ο π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”

 ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ Ο π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”


Της κ. Ελένης Λωρίτου

=====


Στις συλλογικότητες επιβιώνει αυτός που έχει το μεγαλύτερο θράσος! 


Αυτό είναι ένας νόμος. 

Από την επιτροπή που είχε συστήσει ο π. Μάρκος - την οποία όφειλε να σεβαστεί ο π. Βολουδάκης - ο μεν παπά Σαράντης δεν φαίνεται νά ήταν και τόσο ενεργός έτι ζώντος του π. Μάρκου, άλλωστε είναι τόσο επιφορτισμένος με το Μυστήριο της Εξομολογήσεως-, ο δε π. Γεώργιος Μεταλληνός εκ χαρακτήρος και τακτικής είχε αρκεστεί στα πεπραγμένα του. Ίσως υπήρχε και η φυσική κόπωση και δεν ήθελε νά σπαταλά τις δυνάμεις του. Δεν εξεδήλωσαν καμμία αντίδραση στις μεθοδείες του π. Βολουδάκη. 

Ο δε π. Θεόδωρος Ζήσης δεν του επέτρεπε το κύρος του και η ευγένεια του χαρακτήρος του να μονομαχεί με τοιούτον θρασύ άνθρωπο!

Ρωτούν κάποιοι και πώς ο π. Βολουδάκης έκανε κατάληψη στον “Ορθόδοξο Τύπο”! Μα με το θράσος! Δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο προσόν! Ποιός κάθεται τώρα να ανακατευτεί με τα σκ...! 

Για να επανέλθουμε στον π. Βολουδάκη , ο σεβαστός πατήρ θεωρεί ότι δικαιωματικά ο “Ορθόδοξος Τύπος” περιήλθε στα χέρια του -το είχε γράψει- γιατί αυτός ήταν, λέει, για πολλά χρόνια 

κοντά στον π. Μάρκο! 

Μήπως είναι η πρώτη φορά που ακούμε αυτό το πολύ ισχυρό επιχείρημα κάποιων αποκλειστικών των Γεροντάδων; Ο Θεός να φυλάει! Πέρασε και δεν ακούμπησε από τον π. Μάρκο τον Ευγενή και τον π. Επιφάνιο τον μεγαλοφυή και απονήρευτο! Βλέπω τους έχει και τους δύο στην προθήκη να πλαισιώνουν την τιμία κεφαλή του! 

Ας έχει καλή μετάνοια ο άνθρωπος! Τον πειράζει ο πονηρός.

Τα γράφουμε αυτά για πολλοστή φορά μήπως και τα διαβάσουν οι αγαπητοί διαχειριστές ιστολογίων, για να μην πέφτουν θύματα μιάς υποτίθεται φιλοτιμίας να βοηθήσουν ένα “χριστιανικό” πολιτικό κόμμα, το οποίο θα διοικεί ένας παπάς!

Έχετε απόλυτο δίκαιο ότι αυτό συνιστά Μακρακισμό! Ο Μακρακισμός έχει καταδικαστεί από την Εκκλησία. Χριστιανοί πολιτικοί μπορούν να υπάρχουν, αλλά χριστιανικά κόμματα; Και με έναν παπά για μπάστακα; 

Ας ησυχάσουμε! Όλοι αγωνιούμε για τα πράγματα της πατρίδος και της Εκκλησίας. Μόνο ο Θεός μπορεί να διαμορφώσει τις συνθήκες για να ευοδωθεί και ευδοκιμήσει μία πολιτική προσπάθεια από καλούς Έλληνες και χριστιανούς! Αν έρθει η ώρα και η συγκυρία θα γίνει χωρίς τους παπαδίστικους Μακρακισμούς και μεσσιανισμούς. Οι παπάδες ας μείνουν στο πνευματικό τους έργο. Όταν και αν τους ζητηθεί η συμβουλή τους, ας την δώσουν. Μέχρι εκεί! 

No comments:

Post a Comment