Tuesday, March 9, 2021

Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΒΑΣ ΚΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ



 Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΒΑΣ ΚΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

=====

 

Χθες, Τρίτη 9 τρέχοντος, έγινε στη βρετανική πρωτεύουσα, στην εκκλησία των Αγίων Παντελεήμονος και Παρασκευής, η χειροτονία του επισκόπου Ιλίου Ραφαήλ. 


Σ’ αυτήν παρέστησαν μεταξύ άλλων και οι Μαρ Αβραχάμ Γιουχάνις, «επίσκοπος» των εν Αγγλία Ασσυρίων Παπικών και Κέννεθ Κοβαλόβσκυ, «επίσκοπος» των εν 

Αγγλία Ουκρανών Παπικών. 

Οι εν λόγω αξιωματούχοι του αιρετικού Παπισμού εικονίζονται και σε φωτογραφία ανάμεσα σε Ορθοδόξους επισκόπους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δε βρέθηκαν εκεί εξ οικείας πρωτοβουλίας. Τους προσκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και αυτοί άλλο που δεν ήθελαν. Άδραξαν την ευκαιρία και έκαναν ακόμη ένα βήμα στο χορό του άκρατου λαϊκού οικουμενισμού των ημερών μας. 


Το ερώτημα, όμως, παραμένει και αναμένει απάντηση: Ποια θέση έχουν αιρετικοί με πατέντα σε χειροτονία Ορθόδοξου επισκόπου; 


Φυσικά οι ημέτεροι Οικουμενιστές θα μας αγριοκοιτάξουν με ύφος υπεροπτικό και βλοσυρό και μούτρα κατεβασμένα (όλη τους την αγάπη και την κατανόηση την δείχνουν, όπως γνωρίζετε, ΜΟΝΟ σε αιρετικούς και αλλόθρησκους) και δεν θα κάνουν τον κόπο να μας δώσουν απάντηση. 


Ο κόσμος άλλαξε, βλέπετε, 

αλλάξαν οι καιροί … 

Αν τους πεις ότι οι Ιεροί Κανόνες απαγορεύουν και τις παντοειδείς συμπροσευχές και το συναγελασμό με τους αιρετικούς θα αλλάξουν κουβέντα. Τους Ιερούς Κανόνες τους θυμούνται επιλεκτικά, όπως λ.χ. όταν θέλουν να εξοντώσουν κάποιον ή να τον εξαναγκάσουν να φύγει από τη θέση που κατέχει, όπως λ.χ. τον πρώην Χαλκηδόνος Αθανάσιο, που με συνοπτικές διαδικασίες τον έστειλαν σπίτι του κι ας ήταν από το δικό τους το σινάφι… 


Όμως οι Ιεροί Κανόνες είναι ΕΚΕΙ έστω και αν δεν αρέσουν στους Οικουμενιστές. 


Υπενθυμίζουμε μόνο δύο: “Ότι ΟΥ δει αιρετικοίς ή σχισματικοίς συνεύχεσθαι” (Κανών λγ΄(33ος) της εν Λαοδικεία συνόδου) και “Επίσκοπος ή πρεσβύτερος ή διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς,ως κληρικοίς ενεργήσαι τις καθαιρείσθω” (Κανών με΄ (45ος ) των Αγίων Αποστόλων). Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.

1 comment:

  1. Καλά τους τα λέτε, αλλά δυστυχώς... Εις ώτα μη ακούειν!! Ο Θεός να μας λυτρώσει από τον οικουμενισμό που είναι αντίθετος από την πίστη και εντελώς ξένος από την παράδοσή μας.

    ReplyDelete