Sunday, March 21, 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Τελικά ο Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ έσωσε την τιμή των όπλων του αντιοικουμενιστικού αγώνα. 


Με εμπεριστατωμένη του εγκύκλιο, για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, κατακεραύνωσε, με ισχυρά θεολογικά επιχειρήματα, την παναίρεση του Οικουμενισμού και κάλεσε το ποίμνιο της Εκκλησίας σε εγρήγορση και 

συνεχή 

αγώνα.

Εξ όσων γνωρίζω, είναι ο μόνος Ιεράρχης της Ελληνόφωνης ή ίσως και της Ορθοδοξίας από περάτων έως περάτων, που είχε το ανάστημα να πράξει στο ακέραιο το καθήκον του.


Δυστυχώς -όπως εξηγήσαμε κατ’ επανάληψη- ο αντιοικουμενιστικός αγώνας τα τελευταία 4 χρόνια έχει κυριολεκτικά αυτοκτονήσει.


Οι αντιοικουμενιστές Ιεράρχες δεν τον αναφέρουν καθόλου και οι πλείστοι αντιοικουμενιστές θεολόγοι, στα άρθρα τους, τον αναφέρουν περιστασιακά και συνηθέστατα -σχεδόν πάντοτε- ως αφορμή για να μιλήσουν για το Ουκρανικό, τα εμβόλια, τα αντισηπτικά, τις μάσκες, τις συνωμοσιολογίες, τις “λοιμωξιολογίες”, τις πολιτικολογίες, τον Μακρακισμό, τον 

εγκλεισμό κτλ..

Ο Σεβ. Πειραιώς, όμως, μιλά ως γνήσιος αντιοικουμενιστής Ιεράρχης και κατηχεί, με εμπεριστατωμένα θεολογικά, το ποίμνιό του, για τον κίνδυνο από την παναίρεση ου Οικουμενισμού και την συνοδικλή της κατοχύρωση από την Οικουμενιστική Σύνοδο της Κρήτης.


Ως πιστός και ως θεολόγος νοιώθω βαθειά την ανάγκη, έναντι του Κυρίου, Σεβασμιώτατε, να σας ευχαριστήσω θερμά και υικά για την στάση σας και την προσήλωσή σας στον αντιοικουμενιστικό αγώνα.


Δυστυχώς μείνατε -εν πολλοίς- μόνος. Μας εμπνέετε.!


Σεβασμιώτατε! Σας παρακαλούμε θερμά και υικά να καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να ξαναζωντανέψει ο 

αντιοικουμενιστικός 

αγώνας.

Σας παρακαλούμε να προσπαθήσετε να αναβιώσετε την “Σύναξη κληρικών και μοναχών -θα προσέθετα και λαικών-”, με την βοήθεια των αντιοικουμενιστών Ιεραρχών, του π. Θεόδωρου Ζήση, αν θέλει να συνεργαστεί, της “Εστίας Πατερικών Μελετών”, του κ. Τσελεγγίδη και άλλων εγνωσμένων αντιοικουμενιστών.


Σας επαινούμε μεν, εκ βαθέων, για τους αντιοικουμενιστικούς αγώνες σας, αλλά μία συλλογική προσπάθεια είναι πάντοτε πολύ πιο αποτελεσματική από την προσπάθεια ενός Ιεράρχη.

No comments:

Post a Comment