Tuesday, March 2, 2021

Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ,ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

=====

 

Την Δευτέρα 1 Μαρτίου ε.έ. ο νέος «αρχιεπίσκοπος» των εν Κερκύρα Παπικών, εκλαμπρότατος κ. Γεώργιος Αλτουβάς, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά, στην Μητρόπολη Κερκύρας, τον Σεβασμιώτατο 

Κερκύρας κ. Νεκτάριο. 

Οι δυο συνομιλητές αποφάσισαν «να συνεργαστούν σε ζητήματα κοινωνικών δράσεων και αντιμετώπισης της φτώχειας και να προσπαθήσουν από κοινού για την ανάσχεση της αποχριστιανικοποίησης της κοινωνίας». 


Ομολογουμένως όλα αυτά θα ήταν κατανοητά, αλλά και επαινετά, αν επρόκειτο για δύο ορθόδοξους ιεράρχες. 


Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε, Σεβασμιώτατε, με ένα επίσημο εκπρόσωπο του εκπεσόντος της αληθείας Παπισμού, με άλλους 

λόγους με ένα αιρετικό. 

Ποια μηνύματα δίνει από μόνη της αυτή η επίσημη συνάντηση; 


Πρόκειται καθαρά για επίσημη συνάντηση και όχι μια τυχαία συνάντηση στη μέση του δρόμου, όπου θα ήταν κατανοητό να ανταλλαγούν κάποιες φιλοφρονήσεις μερικών λεπτών. 


Η επίσημη αυτή συνάντηση δίνει το μήνυμα ότι οι οιεσδήποτε διαφορές σε θέματα πίστεως είναι αμελητέες, ασήμαντες και μικρές, τόσο μικρές που δεν εμποδίζουν την αγαστή ποιμαντική συνεργασία των δύο πλευρών. 


Αυτή η εντύπωση δεν είναι μόνο λανθασμένη, αλλά και έχει επικίνδυνες 

παρενέργειες. 

Γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι μεταξύ ημών των Ορθοδόξων και των Παπικών «χάσμα μέγα εστήρικται». Και αυτό χάσμα το δημιούργησαν εδώ και αιώνες οι παπικές αιρέσεις. 


Κάθε αίρεση απομακρύνει από την αλήθεια, απομακρύνει τον άνθρωπο από τη σωτηρία. 


Γι’ αυτό ο μέγας Απόστολος των εθνών τονίζει εμφαντικά: «αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν 

παραιτού». 

Ο σύγχρονος Άγιος και κραταιός πολέμιος του Οικουμενισμού Ιουστίνος του Τσέλιε (Πόποβιτς) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις σχέσεις Ορθοδόξων και αιρετικών και παρομοιάζει την σωστή πίστη, την Ορθοδοξία, με το ανόθευτο γνήσιο μέλι. 


Όταν, όμως, στάξουμε στο δοχείο με το μέλι δηλητήριο, όλο το περιεχόμενο του δοχείου είναι πλέον δηλητηριασμένο. Άρα από το συναγελασμό με τους αιρετικούς κανένα όφελος δεν προκύπτει για τους Ορθοδόξους. Τουναντίον. Τέτοιες συναντήσεις δεν είναι απλώς ατυχείς. Είναι αυτόχρημα επιζήμιες.  

No comments:

Post a Comment