Friday, February 5, 2021

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος προέβη σε σοβαρές καταγγελίες, που αφορούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις εξτρεμιστών Ισραηλινών ομάδων εναντίον ναών στην Αγία Γη.

Αλλοίμονον αν οι Εβραίοι, οι οποίοι συνεχώς διαμαρτύρονται για τις διακρίσεις εις βάρος της θρησκείας τους, συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο έναντι των χριστιανών.

Ως Έλληνες της Κύπρου δεν λησμονούμε άλλωστε ότι Ισραηλινά εξτρεμιστικά στοιχεία δολοφόνησαν τον Άγιο Νεομάρτυρα Φιλούμενο.


ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Του Γραφείου ρεπορτάζ: romfea.gr

=====

Την επίθεση του Ισραηλινού εξτρεμιστή κατά της Ορθοδόξου Εκκλησία της Ρουμανίας στα Ιεροσόλυμα, καταδικάζει με ανακοίνωσή του του Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταγγέλλει ότι οι επιθέσεις κατά Εκκλησιών και Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ αυξάνονται ανησυχητικά, προσθέτοντας παράλληλα την αποτυχία των αρχών στην αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει ανοίγοντας διάλογο με την ισραηλινή κυβέρνηση, που έχει ως στόχο να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις και να τερματιστούν οι συνεχείς προσπάθειες εξτρεμιστικών ισραηλινών ομάδων να αλλάξουν το μωσαϊκό χαρακτήρα της πόλης της Ιερουσαλήμ με τη βία και τον εκφοβισμό των χριστιανών και μουσουλμάνων προσκυνητών.

Επίσης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μιλά για τα περιστατικά επιθέσεων σε κληρικούς και βεβηλώσεις με γκράφιτι μίσους στους τοίχους και τις πόρτες των εκκλησιών και των τζαμιών.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Πατριάρχη στις ριζοσπαστικές ομάδες, οι οποίες προσπαθούν να θέσουν που έλεγχο την περιουσία της Εκκλησίας, όπως στην περίπτωση της πύλης της Jaffa της Ιερουσαλήμ και συγκεκριμένα το Imperial Hotel, το Petra Hotel και άλλα ακίνητα, χρησιμοποιώντας αθέμιτες μεθόδους και διεφθαρμένες συμφωνίες με δωροδοκίες , αλλά και εκβιασμούς.

Τέλος ο Πατριάρχης Θεόφιλος τονίζει ότι το Πατριάρχειο βρίσκεται στο πλευρό Πατριαρχείου Ρουμανίας και τον Πατριάρχη κ. Δανιήλ και στηρίζει πλήρως στην αντιμετώπιση αυτής της τρομοκρατικής πράξης.

No comments:

Post a Comment