Friday, February 5, 2021

ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΔΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΩΣ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΣ ΙΕΡΣΕΗΣ

ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΔΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΩΣ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΣ ΙΕΡΣΕΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Διαβάσαμε στο Ιστολόγιο “Εξάψαλμος”:


“Όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο καρατόμησε τον Νέας Ιερσέης Ευάγγελο και τον επανεξέλεξε Σάρδεων είχαμε πει ότι για νέος Νέας Ιερσέης προορίζεται ο Μηδείας Απόστολος. 


Το γράψαμε και  κόψαμε τότε τη φόρα που είχε πάρει ο Ελπιδοφόρος με το να εξαφανίζει από το προσκήνιο όσους τον αμφισβητούσαν και να προωθεί πειθήνια όργανα. 


Με καθυστέρηση μερικών μηνών 

μας επαληθεύει. 

Στέλνει ως Τοποτηρητή τρόπον τινά τον Μηδείας στη Φιλαδέλφεια και μετά θα ακολουθήσει και η εκλογή. 


Γιατί άραγε δεν προχώρησε στην εκλογή του νέου Νέας Ιερσέης αλλά πήρε αυτό το ημίμετρο; 


Γιατί οι πληροφορίες που έχουμε από τις ΗΠΑ λένε ότι δεν θα κατάφερνε να  περάσει ούτε στο Τριπρόσωπο τον εκλεκτό του. 


Αλλά και η εκλογή του από το Φανάρι θα σκόνταφτε στη σθεναρή αντίσταση δύο Συνοδικών Ιεραρχών που τον ξέρουν από την καλή και την ανάποδη. Για να δούμε αν θα επαληθευτούμε και εδώ.”

Η πληροφορία ότι ο Θεοφιλέστατος Μηδείας Απόστολος προαλείφεται για Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης μας θλίβει αφάνταστα, επειδή είναι ευρέως γνωστό το ποιόν του.


Το γεγονός ότι αυτός που προωθεί, με κάθε μέσο, τον Θεοφιλέστατο για να εκλεγεί Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ουδόλως μας εκπλήττει επειδή είναι παγκοίνως γνωστή η μικροπρέπεια, η εκδικητικότητα και η έλλειψη χριστιανικού ήθους που χαρακτηρίζουν τον Σεβασμιώτατο Αμερικής. 


(Και να σκεφτείτε ότι αυτό το υποκείμενο, αυτός ο αρχιΟικουμενιστής θα είναι ο επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης).!!!

Μας προκαλούν, όμως, πολλή χαρά, οι πληροφορίες που αναφέρει ο κ. Τζούμας, στο ιστολόγιο “Εξάψαλμος”, ότι οι Ιεράρχες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής δεν θα ψηφίσουν τον Μηδείας Απόστολο ως νέο Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, επειδή γνωρίζουν πόσο ακατάλληλος είναι. 


Επίσης ότι δύο Συνοδικοί Ιεράρχες του Φαναρίου έχουν  σοβαρές αντιρρήσεις για την εκλογή του Μηδείας.


Η Εκκλησία δεν χρειάζεται Οικουμενιστές, νεωτεριστές, Θεομπαίκτες και διαβεβλημένους επισκόπους, αλλά Αγίους ανθρώπους, Ομολογητές της πίστης μας, αφιλοχρήματους και ταπεινούς, με φόβο Θεού, για να ποιμάνουν Θεοφιλώς τον λαό του Θεού.

No comments:

Post a Comment