Wednesday, February 3, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ


 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Ορθοδοξία και Οικουμενισμός”, το ακόλουθο απόσπασμα από την προσφώνηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου προς τον Λατίνο Πατριάρχη των Ιεροσολύμων:


“Εδώ στην Ιερουσαλήμ, είμαστε μάρτυρες του αυθεντικού πνεύματος του Οικουμενισμού, γιατί πουθενά αλλού στη γη δεν γιορτάζουν τόσες πολλές χριστιανικές παραδόσεις σε ένα μέρος με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση και αρμονία. Ο καθένας μας έχει τις δικές του παραδόσεις, έθιμα και πολιτισμό και έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση της πραγματικής ουσίας του διαλόγου. Περιττό να πούμε πως θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε την ιδιαίτερη θέση που έχουν οι αδελφές και οι αδερφοί μας, Αγγλικανοί και Λουθηρανοί σε αυτήν την οικουμενική κίνηση.”


Άραγε, να ελπίσουμε ότι οι Ουκρανομάχοι συνωμοσιολόγοι και οι εμβολιομάχοι λοιμωξιολόγοι θα ευαισθητοποιηθούν και 

θα καταγγείλουν τον Οικουμενιστή Πατριάρχη Ιεροσολύμων ή θα περιοριστούν να ερίζουν με τους ειδικούς επιστήμονες Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Ιατρικής για το DNA και το RNA και τα τοιαύτα λες και οι άσχετοι είναι σε θέση να έχουν άποψη για πρωτόγνωρα ιατρικά θέματα;


Δυστυχώς! Όλα δείχνουν ότι δεν έχουν καμμία απολύτως διάθεση να θέσουν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα ως προτεραιότητα των αγώνων τους και ότι το μόνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσουν τους όποιους προσωπικούς στόχους τους.


1.) Οι Αποτειχισμένοι να εξέλθουν από τον λάκκο που έρριξαν τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να απομονωθούν πλήρως. 

2.) Οι των Εξαρχείων για να 

συνεχίσουν το έργο του 

Καποδιστρίου. 


3.) Οι τα Βατοπαιδινοαργύρια θυλακώνοντες της Κονίτσης για να προχωρήσουν ακάθεκτοι για την ανασύσταση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.


4.) Οι συνωμοσιολόγοι για να γεμίζουν τον πίθο των Δαναίδων της ακόρεστης αχαλίνωτης αρρωστημένης φαντασίας τους, κοκ.


Και ως να μη έφταναν αυτά διασπείρουν την κακοδοξία ότι δήθεν εντός του χώρου του ιερού ναού καταργούνται οι φυσικοί νόμοι.!!!


Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: 

Ποιός θα αναλάβει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα, αν όσοι αφιέρωσαν όλη την ζωτικότητά τους γι’ αυτόν, για δεκαετίες, αρνούνται τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους;


Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την μάχη εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού; 


Τότε για ποιο λόγο παραπέμψατε στις Ελληνικές καλένδες τον αντιοικουμενιστικό αγώνα;


Δυστυχώς οι λοιμωξιολογίες, οι τσαρλατανισμοί, οι συνωμοσιολογίες και οι Ουκρανομαχίες έχουν αλώσει τον αντιοικουμενιστικό χώρο και έχουν ακυρώσει στην πράξη τον πόλεμο κατά του Οικουμενισμού.

1 comment:

  1. Είναι αλήθεια κ. Τελεβάντο , οτι ο ναός της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα είναι κλειστός για νά μή μολύνει ? Δεν σας έλεγα εγώ το ισχυρό μου επιχείρημα , οτι άν ο Χριστός ενηνθρώπιζε σε περίοδο επιδημίας δεν θα είχε ποιός νά τον αοποκαθηλώσει πάνω στην πέτρα που βρίσκεται μέσα στον ναό της Αναστάσεως και ευωδιάζει ? Το απέφυγε λοιπόν ! Ήρθε εκ του ασφαλούς !

    Το άγιο Φώς , η μετάδοσή του μέσα στον ναό, η ευωδία της πλάκας της Αποκαθηλώσεως και της οπής του Τιμίου Σταυρού δεν είναι υπέρβαση των φυσικών νόμων , μιάς και το Σώμα και Αίμα Χριστού έτσι και αλλιώς αμφισβητούνται ?

    Νομίζω οτι ο ιός πιό πλύ απ ' όλα έχει μολύνει τον εγκέφαλό μας . Χτύπησε τον εγκέφαλό μας μιάς και σήμερα οι άνθρωποι έχουν ανεπτυγμένη διανοητικοτητα . Ας αφήσουμε λοιπόν λίγο το μυαλό μας κατα μέρος και ας φανταστούμε οτι είμαστε στα Ιεροσόλυμα έξω απο τον ναό της Αναστάσεως . Οι πόρτες κλειστές ! Ο ναός μολύνει ! Κρίμα στον κόπο τους οι "οδοιπόροι"
    Χατζήδες ! Δεν θα νοιώθαμε αυθορμήτως κάτι το παράδοξο ?

    ReplyDelete