Wednesday, February 10, 2021

Ι. Μ. ΠΕΙΡΑΙΑΩΣ,Η “ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΤΗΤΑΣ”: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΟΛΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ!


Η “ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΤΗΤΑΣ”: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΟΛΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ!


Του Γραφείου επί των αιρέσεων της Ι. Μ. Πειραιώς

=====


Διαπιστώνουμε με θλίψη και απογοήτευση, καθώς παρακολουθούμε τους μέχρι σήμερα γενομένους διμερείς Διαλόγους μεταξύ Ορθοδόξων και παπικών, ότι κυριαρχεί μια συμβιβαστική νοοτροπία, εις ό,τι αφορά το θέμα: Συνοδικότης και Πρωτείο. 


Μεθοδεύεται μια προσπάθεια εναρμονίσεως των δύο αυτών μεγεθών, ώστε να φθάσουμε τελικά σε μια ενότητα εν τη διαφορετικότητι” και εν τέλει σε μια ουνιτικού τύπου ένωση με τη Ρώμη.

 

Σύμφωνα με αυτήν οι Ορθόδοξοι θα αναγνωρίσουμε στον πάπα τον απολυταρχικό του ρόλο στη Δύση, όπως του τον εξασφάλισαν οι παπικές ψευδοσύνοδοι, οι δε Παπικοί θα αναγνωρίσουν στους Ορθοδόξους το δικαίωμα να διοικούνται συνοδικά, όπως ορίζει το Κανονικό Δίκαιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. 


Θα αναγνωρίσουν επίσης οι Ορθοδόξοι στον πάπα, ένα ρόλο συντονισμού” επί της παγκόσμιαςενωμένης” Χριστιανοσύνης. 


Παράλληλα αμφότεροι, Ορθόδοξοι και παπικοί, θα κρατήσουν τα δόγματά τους αμετακίνητα.  


Δεν αποκλείεται όλα αυτά να πραγματοποιηθούν το 2025, την επέτειο της συμπληρώσεως 1700 ετών από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, πράγμα το οποίο και απευχόμεθα, ικετεύοντας τον Κύριο της Εκκλησίας να μην επιτρέψη τέτοιο τρομακτικό πειρασμό. 


Πάντως αν τυχόν πραγματοποιηθεί μια τέτοιου είδους ένωση”, χωρίς μετάνοια και επιστροφή των αιρετικών και κακοδόξων, εμείς, το δηλώνουμε ξεκάθαρα από τώρα, δεν πρόκειται να την αποδεχθούμε και θα διακόψουμε κάθε μορφή εκκλησιαστικής κοινωνίας με όσους την αποδεχθούν! 


Δεν θα αρνηθούμε την φιλτάτη μας Ορθοδοξία και ας πεθάνουμε! 


Θα λειτουργούμε στους δρόμους και τις πλατείες, μη μετέχοντες στην προδοσία της πίστεως των μαρτύρων και των ηρώων της Ορθοδοξίας και των αγίων και θεοφόρων Πατέρων των αγίων εννέα Οικουμενικών Συνόδων.

1 comment:

  1. Κατάβηθι εκ του σταυρού σεβασμιώτατε της ανυποληψίας , εις ήν περιπέσατε και τότε θα σας προσκυνήσουμε ως κύριο και δέσποτα της ορθοδόξου Ελλαδικής εκκλησίας .

    Γιατί νά περιμένουμε το μακρυνό 2025 -- ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει -- για νά βγείτε στους δρόμους και στις πλατείες νά λειτουργήσετε ?

    Για ποιό λόγο νά βασανίζεται και ο κ. Τελεβάντος άν λειτουργούν οι φυσικοί νόμοι εντός του ναού !

    Πλατείες , λεωφόρους και στάδια δεν έχετε εκεί στον Πειραιά ?

    Κανείς ευσχήμων βουλευτής δεν θα βρεθεί νά σας αποκαθηλώσει ! Παρατείνεται η αναμονή μέχρι το 200025 !

    ReplyDelete