Saturday, February 27, 2021

ΝΕΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Ι. Μ. ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Ο ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ



ΝΕΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Ι. Μ. ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Ο ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Στην φωτογραφία, που προτάσσεται της ανάρτησης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος με τον νέο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Ιερομόναχο Διονύσιο.

Ο Πανοσιολογιώτατος κ. Διονύσιος εξελέγη ως νέος Καθηγούμενος της Ι. Μ. Σταυροβουνίου εις διαδοχή του μ. Αρχιμανδρίτη Αθανάσιου Σταυροβουνιώτη.

Άξιος!

Η ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου θα γίνει την Κυριακή της Απόκρεω, 7 Μαρτίου 2021, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο.

H εκλογή του σεμνού, ταπεινού και ανυπόκριτου π. Διονύσιου διασφαλίζει απόλυτα την βεβαιότητα ότι η πορεία της Ι. Μ. Σταυροβουνίου θα συνεχιστεί στα χνάρια της παρακαταθήκης, που κληροδότησε στην αδελφότητα της Μονής, ο μ. Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος και όλοι οι προ αυτόν πατέρες της ασκητικής Μονής Σταυροβουνίου.

Η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, για περισσότερα από 130 χρόνια, είναι η Ακρόπολη της Ορθοδοξίας στην Κύπρο, επειδή είναι το πιο ασκητικό μοναστήρι, που πρόσφερε και προσφέρει ανυπολόγιστες υπηρεσίες στην Εκκλησία της Κύπρου.

Ταυτόχρονα η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου είναι η πιο Ομολογιακή Μονή της Εκκλησίας της Κύπρου που πολεμά με την γραφίδα, με τα έργα και ενίοτε με την εν επιγνώσει σιωπή της, τον Οικουμενισμό, τους νεωτερισμούς και την εκκοσμίκευση.

1 comment:

  1. Άξιος! Καλή κι ευλογημένη διακονία. Την ευχή του να έχουμε!

    ReplyDelete