Monday, February 8, 2021

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΑΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΑΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαίας παρεχώρησε μακροσκελέστατη συνέντευξη, στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”, για το Ουκρανικό, με ειδική αναφορά στην στάση της Εκκλησίας της Κύπρου έναντι της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.


Στην συνέντευξή του, ο Πανιερώτατος αναφέρει πολλά σημεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για σχολιασμό στα οποία, ίσως, αναφερθούμε στο μέλλον.


Για την ώρα περιοριζόμαστε να υποβάλουμε στον Πανιερώτατο το ακόλουθο ερώτημα:


Πανιερώτατε! Ποιος είναι ο λόγος που σας ώθησε να δώσετε την συνέντευξη, στην ιστοσελίδα "Ρομφαία", out of the blue;

Γιατί αναμοχλεύετε ένα θέμα το οποίο έκλεισε με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία με πλειοψηφία των 3/5 των Ιεραρχών της (ήτοι με 10 υπέρ, 6 κατά και μία αποχή) αποφάσισε να εγκρίνει την μνημόνευση του Κιέβου Επιφάνιου ως Προκαθημένου της 15ης Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου;


Το ερώτημά μας, Πανιερώτατε, αφορά πρωτίστως το timing της συνέντευξης.

Τοσούτον μάλλον εφόσον ο ακτιστοφωτίτης της Λεμεσού, την ακριβώς επομένη της δημοσίευσης της συνέντευξής σας, σε βιντεογραφημένο του μήνυμα, κάλεσε τους πιστούς της Ουκρανίας να μη αναγνωρίσουν την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας.


Προφανώς δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι, χωρίς συντονισμό, την μία μέρα δίνετε εσείς συνέντευξη και την επομένη δίνει στην δημοσιότητα βίντεο ο Πανιερώτατος Λεμεσού το οποίο κινείται στην ίδια γραμμή της συνέντευξής σας.


Σωστά;


Σας ερωτούμε λοιπόν:


Πού το πάτε Πανιερώτατε;


Διακινδυνεύω την εκτίμηση ότι, επειδή διαπιστώσατε το δυσμενές κλίμα που δημιουργήθηκε σε βάρος του Μακαριώτατου, εξαιτίας των διαβατηρίων και της κατεδάφισης των κτισμάτων πλησίον του υπό ανέγερση καθεδρικού ναού, θεωρείτε ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι ευάλωτος και αποφασίσατε να του καταφέρετε νέο ισχυρό πλήγμα.


Για ποιο λόγο;


Επειδή βυσσοδομείτε στα παρασκήνια με τους Ιωσηφίτες για να εξαναγκάσετε σε παραίτηση τον Αρχιεπίσκοπο για να ανοίξει ο δρόμος ώστε η Εκκλησία της Κύπρου να πέσει μια ώρα αρχύτερα στα χέρια των Ιωσηφιτών, με την -ο μη γένοιτο- ανάρρηση στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο του Μητροπολίτη Λεμεσού.

Από πού συνάγω το συμπέρασμα;


Από την συνέντευξή σας, Πανιερώτατε, αφού ισχυρίζεστε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος συμπεριφέρεται διχαστικά για να μπορέσει να προωθήσει στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο ένα από τους ευνοούμενούς του, κατά τον ισχυρισμό σας πάντοτε.


Με άλλα λόγια φωνάζει ο κλέφτης.!


Δυστυχώς, στην συνέντευξή σας, Πανιερώτατε, δεν αναφέρετε ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι επίσκοποι που προωθεί ο Μακαριώτατος.

Θα σας παρακαλέσουμε να μας κοινοποιήσετε τα ονόματά τους για να αντιληφθούμε κατά πόσον ο Αρχιεπίσκοπος επιδιώκει να τον διαδεχθεί επίσκοπος με φόβο Θεού, ορθόδοξο φρόνημα, αδιάβλητος και παραδοσιακός ή εάν επιδιώκει να προωθήσει επίσκοπο του φυράματος του Πανιερώτατου Λεμεσού.


Αντιλαμβάνεστε -πιστεύω- ότι, αν ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να προωθήσει επίσκοπο με φόβο Θεού, θα τον χειροκροτήσουμε με όλη μας την καρδιά, ενώ αν έχει υπόψη του να προωθήσει -ο μη γένοιτο- κάποιο του φυράματος του Μητροπολίτη Λεμεσού, θα του ασκήσουμε -καθηκόντως και κατά συνείδηση- τον απολύτως επιβεβλημένο αυστηρό έλεγχο.


Συνοψίζω.



1.) Από σας, Πανιερώτατε, αναμένουμε καταρχήν να μας πείτε ποιοι είναι οι επίσκοποι που ο Αρχιεπίσκοπος θεωρεί άξιους να τον διαδεχθούν.


2.) Να μας εξηγήσετε τι ακριβώς επιδιώκετε, με την out of the blue αναμόχλευση του Ουκρανικού την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. 


Σας παρακαλούμε θερμά να καθησυχάσετε την συνείδησή μας ότι δεν βρίσκεται εν εξελίξει σατανικό σχέδιο που αποσκοπεί στον διασυρμό του Αρχιεπισκόπου, ώστε να εξαναγκαστεί να  παραιτηθεί ή τουλάχιστον να καταστεί ανίκανος να αντιταχθεί στην προώθηση του Μητροπολίτη Λεμεσού στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.


Πατέρες και αδελφοί! Ας πέσουμε στα γόνατα. Ας προσθέσουμε την Παράκληση της Παναγίας ή κάποιου άλλου Αγίου στις καθημερινές προσευχές μας για να μην πέσει η Εκκλησία μας στα χέρια των Ιωσηφιτών.


Ας δείξουμε αληθινή μετάνοια στον Χριστό μας και ας Τον παρακαλέσουμε να αποστρέψει το Άγιό Του Πρόσωπο από τις αμαρτίες μας.


Η απολύτως βέβαιη -κατ' άνθρωπον- ανάρρηση του Λεμεσού Αθανάσιου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο σημαίνει ότι η οργή του Θεού επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια μας.

No comments:

Post a Comment