Monday, February 15, 2021

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΕ ΙΕΡΕΑ

Απαράδεκτη η επιβολή προστίμου και μάλιστα για κάτι που δεν αντιτίθεται στον νόμο. 


Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι πιστοί έχουν δικαίωμα και να προσέρχονται στο ναό για ατομική προσευχή. 


Πουθενά, επίσης, δεν αναφέρει ότι απαγορεύει την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας.


Στην ίδια γραμμή, με τον Σεβ. Θήρας, κινήθηκαν -απολύτως προς τιμή τους- και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ και ο Ι.Σ.Κ.Ε..


Πιστεύουμε ότι ο Μακαριώτατος και η ΔΙΣ πρέπει να εκδηλώσουν την απαράσκειά τους για τα πρόστιμα και να στηρίξουν τον Σεβ. Θήρας και τον ιερέα.



Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΕ ΙΕΡΕΑ


Του Σεβ. Θήρας κ. Επιφανίου

=====


Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Καμαρίου, αστυνομικό όργανο με πολιτική αμφίεση, εισήλθε στο Ναό και επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.500 € στον ιερέα του Ναού και 300 € σε έναν πιστό που έφερε το μικρό παιδί του στο Ναό για να μεταλάβει των Αχράντων Μυστηρίων, μετά το πέρας της «κεκλεισμένων των θυρών» Θείας Λειτουργίας, κατά την επιθυμία του ίδιου του παιδιού, το οποίο τυγχάνει ΑΜΕΑ.


Στη σχετική πράξη επιβολής προστίμου αναφέρεται ως «παράβαση» η συμμετοχή σε θρησκευτική τελετή (Μυστήριο Θείας Κοινωνίας).


Ο δε ηλικιωμένος ιερέας, μετά την επιβολή του προστίμου, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία. 

Η Ιερά Μητρόπολις Θήρας, από την πρώτη στιγμή στάθηκε αθόρυβα στο πλευρό τόσο του ιερέως όσο και του πιστού, αναλαμβάνοντας αφενός τόσο την τακτοποίηση των προστίμων και αφετέρου χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο για την παύση της προδήλως ανεπέρειστης ποινικής δίωξης κατά του κληρικού.


Η καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολις δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα εξακολουθεί να διαφυλάττει με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματα των κληρικών και των πιστών της, απέναντι στη συγκεκριμένη και σε παρόμοιες αυθαιρεσίες και καταχρηστικές συμπεριφορές, που προκαλούν το αίσθημα δικαίου, διχάζουν και διαταράσσουν το λαό της πατρίδας μας, σε μία εποχή που η ενότητα και η σύνεση είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.


ΠΗΓΗ:


Ιστοσελίδα “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment