Monday, February 22, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΑΜΑΣΟΥ ΗΣΑΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΑΜΑΣΟΥ ΗΣΑΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαίας έδωσε την εξής απάντηση στην ερώτηση


“Εάν η Εκκλησία βρεθεί ενώπιον του ενδεχόμενου εκλογής νέου Προκαθημένου, θα εκδηλώσετε ενδιαφέρον;”


“Αποφάσισα να συμβάλω και να στηρίξω αυτόν, που θα τολμήσει να φέρει τις αλλαγές εκείνες, τις οποίες έχει ανάγκη η Εκκλησία, και θα ενώσει ξανά την Ιερά Σύνοδο.”


Ορισμένοι εξέλαβαν την απάντηση του Πανιερώτατου Ταμασού ως δήλωση ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές 

όποτε διενεργηθούν.

Η δική μου ανάγνωση της δήλωσης του Πανιερώτατου είναι ότι θα είναι υποψήφιος και ότι, αν δεν εξασφαλίσει την λαϊκή ψήφο και την πλειοψηφία των μελών της Ιεράς Συνόδου, τότε θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.


Τότε γιατί έκανε αυτή την διφορούμενη δήλωση;


Ορισμένοι Ιεράρχες, προσκείμενοι στον Αρχιεπίσκοπο, πλησίασαν τους Κυκκώτες Μητροπολίτες και τους βολιδοσκόπησαν αν είναι διατεθειμένοι να τους υποστηρίξουν όταν προκηρυχθούν οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές.


Οπότε ο Πανιερώτατος Ταμασού βρήκε την ευκαιρία να σπείρει ζιζάνια διχόνοιας μεταξύ των Μητροπολιτών που πρόσκεινται 

προς τον Αρχιεπίσκοπο.

Τους λέγει ξεκάθαρα. Θέλετε την ψήφο μας; Αναιρέστε την Συνοδική απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κύπρου, με την οποία εξουσιοδοτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος να μνημονεύει τον Κιέβου Επιφάνιο, ως τον Προκαθήμενο της 15ης Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας. 


Μόνον έτσι, ισχυρίζεται ο Πανιερώτατος, μπορεί να υπάρξει σύμπνοια στην Σύνοδο. Δηλαδή αν τα 3/5 της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κύπρου, ήτοι 10 Ιεράρχες, αναιρέσουν την ψήφο τους, για να ικανοποιήσουν τον ετσιθελισμό των 2/5 της Ιεραρχίας, 

ήτοι 6 Ιεραρχών.!!!

Όντως! 


Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά -γράφε Κυκκώτικα και ακτιστοφωτικά- πλασμένος.!


Αντί να συνειδητοποιήσει ο Πανιερώτατος ποια καταιγίδα θα πλήξει ανελέητα την Εκκλησία και την πατρίδα μας, αν πέσει στα χέρια των Ιωσηφιτών, κάνει ότι περνά από το χέρι του μαζί με τον Πανιερώτατο Κύκκου, για να προωθήσουν τον Μητροπολίτη Λεμεσού στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, χωρίς να γνοιάζονται ποιες συνέπειες θα έχει αυτή τους η συνειδητή εγκληματική επιλογή.


Δεν υπάρχει κανένας φόβος Θεού Πανιερώτατε; Δεν ντρέπεστε καθόλου;

No comments:

Post a Comment