Wednesday, February 17, 2021

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Η άνοδος στο ύπατο αξίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου των γόνων του γνωστού και μη εξαιρετέου αρχιοικουμενιστή, Νεορθόδοξου και φαύλου Μελίτωνα Χατζή, έχει καταλύσει οριστικά το συνοδικό πολίτευμα στο Φανάρι. 

Στις μέρες μας έχει αντικατασταθεί με την “του ενός ανδρός αρχή” του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος δικαίως αποκαλείται -ακόμη και από Ιεράρχες του Θρόνου- σατράπης.


Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, εκτός του ότι είναι ένας από τους χειρότερους Οικουμενιστές-συγκρητιστές που γνώρισε ποτέ η Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι άνθρωπος με σκληρή, ανελεήμονα και ανοικτίρμονα καρδία, απίστευτα φιλοχρήματος, που κινείται με στυγνό υπολογισμό και χωρίς κανένα φραγμό.

Και μόνο το γεγονός ότι, διά τα Βατοπαιδινοαργύρια, έθεσε σε τροχιά Αγιοκατάταξης τον φαύλο, πλανεμένο και Θεομπαίκτη Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, είναι υπεραρκετό για να αντιληφθεί κάποιος για τι σόι Πατριάρχη μιλούμε.

Ο τρόπος που εκπαραθύρωσε τον πνευματικό του αδελφό, Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Αθανάσιο, δείχνει -για μια ακόμη φορά- το ποιόν του Πατριάρχη Βαρθολομαίου


Χωρίς δίκη και απολογία, κήρυξε έκπτωτο τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος και άφησε φήμες να αιωρούνται εις βάρος του με την Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου.

Μιλά ο Παναγιώτατος για ασέβεια προς το πρόσωπό του και για παράβαση των Ιερών Κανόνων.


Αν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε τον παραμικρό σεβασμό για τους Ιερούς Κανόνες θα πολιτευόταν με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτόν που πολιτεύεται τώρα.


Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε;


Από αυτά που έγραψε για την κωδικοποίηση των Ιερών Κανόνων;


Από τις ατέλειωτες συμπροσευχές του με αιρετικούς και αλλόθρησκους;


Από την έκπτωση από τον θρόνο ή από την μετάθεση όποιων επισκόπων πέφτουν στην δυσμένειά του συνηθέστατα χωρίς δίκη και απολογία;

Από το ποιόν των επισκόπων που χειροτονεί κατά συρροήν;


Πόσοι από τους 100 ή 200 επισκόπους που χειροτόνησε, από τότε που εξελέγη Πατριάρχης, δεν έχουν κώλυμα ιερωσύνης;


Πόσους ανάξιους και σκανδαλοποιούς Ιεράρχες αφήνει ανενόχλητους ή και προάγει σε ύπατα αξιώματα του Οικουμενικού Θρόνου, παρόλο ότι είναι πλήρως ενήμερος για την αντιχριστιανική ζωή που διάγουν;

Τα τελευταία χρόνια εξέλεξε στους υπεροχικούς θρόνους του Πατριαρχείου νέους αρχιερείς.


Υπάρχει, έστω και ένας μεταξύ τους, που δεν έχει κώλυμα ιερωσύνης;


Αυτός, λοιπόν, ο Πατριάρχης, που ποδοπατά ασύστολα τους Ιερούς Κανόνες, σε κάθε έκφανση της ποιμαντορίας του, έρχεται τώρα να μας πει ότι τον ενόχλησαν οι παραβάσεις των Ιερών Κανόνων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Αθανάσιο.


Και ποιος σας πιστεύει Παναγιώτατε;

No comments:

Post a Comment