Wednesday, February 10, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ Ι. Μ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ

 

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ Ι. Μ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, δημοσιεύσαμε τον επίλογο μιας εξαίρετης μακροσκελούς εργασίας, που αφορά την σχέση συνοδικότητας και κυριαρχικού Πρωτείου στην Εκκλησία.


Πρόκειται για λαμπρή εργασία! Πραγματική όαση μέσα στον κυκεώνα της Ουκρανομαχίας, της μασκολογίας, της “λοιμωξιολογίας”, της αμπελοθεολογίας, της πολιτικολογίας και της συνωμοσιολογίας που κυριαρχούν στις μέρες μας.

Από την ώρα που αποτειχίστηκε ο π. Θεόδωρος Ζήσης και οι συν αυτώ, το τραίνο του αντιοικουμενισμού εκτροχιάστηκε από τις ράγες και οδηγήθηκε στην σημερινή εσχάτη εξαθλίωση.


Θέματα που αφορούν τον Οικουμενισμό, τον Νεονικολαιτισμό, την Νεορθοδοξία, τους νεωτερισμούς και την Σύνοδο της Κρήτης, ή δεν αναφέρονται καθόλου ή αν αναφέρονται, γίνεται προσπάθεια να συνδεθούν και να θεωρηθούν απότοκος της εκχώρησης Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία. 

Ακόμη χειρότερα γίνεται δαψιλής προσφυγή σε εξωφρενικές συνωμοσιολογίες που αφορούν τον κορωνοιό, οι οποίες -ως εικός- προκαλούν την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη των πιστών. Πολλώ μάλλον, αφού βασίζονται στην κακοδοξία ότι δήθεν καταργούνται οι φυσικοί νόμοι εντός του ναού.


Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, όμως, -απολύτως προς τιμή της και τιμή σας Σεβασμιώτατε- συνεχίζει σχεδόν μόνη, με τρία άλλα ιστολόγια, τον αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού τον οποίο ορθότατα ιεραρχεί πρώτο στις προτεραιότητές της.


Σεβασμιώτατε Πειραιώς!


Διακατέχεστε από το ορθό φρόνημα έναντι του Οικουμενισμού. 


Σας παρακαλούμε θερμά και υικά, πέραν των εξαίρετων αντιοικουμενιστικών άρθρων που εκδίδει το Γραφείο επί των αιρέσεων της Μητροπόλεώς σας, να αναλάβετε πρωτοβουλία για να αναζωπυρωθεί η σχεδόν σβεσθείσα φλόγα του αντιοικουμενισμού ώστε να γίνει πυρκαγιά για να κατακάψει τον συγκρητισμό.

Δυστυχώς ο π. Θεόδωρος Ζήσης τον οποίο όλοι, για δεκαετίες, αναγνωρίζαμε μπροστάρη του αγώνα κατά του Οικουμενισμού, έχει πνιγεί στην πικρία του επειδή απομονώθηκε πλήρως μετά την Αποτείχιση που έκανε. Γι’ αυτό έχει υποβαθμίσει μέχρις εξαφάνισης τον αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού.


Ο αγώνας εναντίον του Οικουμενισμού είναι αιμόφυρτος στον δρόμο.


Θέλουμε να πιστεύουμε, Σεβασμιώτατε, ότι θα γίνετε ο καλός Σαμαρείτης, που θα του πλύνετε και θα του δέσετε τις πληγές και θα τον οδηγήσετε στο πανδοχείο.

3 comments:

  1. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία , οτι ο π. Θεόδωρος Ζήσης μετά των "σύν αυτώ " είναι ένα σεσημασμένο κακοποιό στοιχείο !

    Αυτό είναι εβραίως γνωστό !

    Πρέπει πάραυτα νά συλληφθεί αυτός ο Εβραίος !

    ReplyDelete
  2. Τα σχόλια σας κ. Λωρίτου δείχνουν ανάγλυφα το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και το οποίο φορτώσατε στην Εκκλησία και στους συναγωνιστές σας.

    Αντί να συνειδητοποιήσετε την τεράστια ζημιά που προκαλέσατε στον αντιοικουμενιστικό αγώνα και να τερματίσετε την όχι απλά ανώφελη, αλλά και άκρως επιβλαβή σας αποτείχιση, περιορίζεστε να βγάζετε χολή και ξύδι κατά πάντων και πασών.

    Ιδιαιτέρως στο στόχαστρό σας βρίσκονται οι συναγωνιστές σας, επειδή δεν αποτειχίζονται.

    Και γιατί να αποτειχιστούν;

    Για να τα κάνουν όλα μαντάρα όπως τα κάνατε εσείς;

    Τι θα κερδίσει η Εκκλησία να αποτειχιστούν οι 6 αντιοικουμενιστές επίσκοποι;

    Εσείς μεν θα νοιώθετε λιγότερη μοναξιά αν απτοειχιστούν, αλλά η Εκκλησία τι θα κερδίσει;

    Τι θα κερδίσει ο αντιοικουμενιστικός αγώνας;

    Απλούστατα αν οι 6 επίσκοποι αντιοικουμενιστές επίσκοποι αποτειχιστούν θα τους καθαιρέσουν, θα εκλέξουν στην θέση τους ότι πιο ελεεινό και τρισάθλιο και θα ησυχάσουμε. Τους πιο βαμμένους Οικουμενιστές θα εκλέξουν στους θρόνους τους

    Αντί να με ειρωνεύεστε, κ. Λωρίτου, επειδή σας υποδεικνύω ότι είναι πλάνη η κακοδοξία ότι δήθεν εντός του ναού σταματούν να λειτουργούν οι φυσικοί νόμοι, καλύτερα να βρείτε το θάρρος να αντιμετωπίσετε, όχι εμένα, αλλά τον κ. Τσελεγγίδη, που απέδειξε με ατράνταχτα δογματικά επιχειρήματα για ποιους λόγους είναι αίρεση αυτά που πρεσβεύετε για την δήθεν κατάργηση των φυσικών νόμων εντός του ναού.

    Αυτό που χρειάζεται είναι να έλθετε εις εαυτόν να αφήσετε κατά μέρος τις συνωμοσιολογίες τις μασκολογίες, τις Ουκρανομαχίες, τα αντισηπτικά, τα εμβόλια, το σχισματικό φρόνημα, τις γεωστρατηγικές αναλύσεις και την κακοδοξία ότι δήθεν εντός ναού καταργούνται οι φυσικοί νόμοι και να ξαναζωντανέψετε τον αντιοικουμεντικό αγώνα.

    Σε τίποτα δεν σας έφταιξαν οι αντιοικουμενιστές επίσκοποι.

    Αν εσείς αποφασίσετε να αποτειχιστείτε μπορούσατε να το κάνατε όπως το έκανε ο Άγιος Παΐσιος και ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς.

    Ακολουθήσατε στραβό δρόμο και τώρα ωρύεστε κατά πάντων και πασών και ιδιαίτερα εναντίον των αντιοικουμενιστών επειδή δεν σας ακολουθούν στην κατά κρημνών πορεία που ακολουθείτε.

    ReplyDelete
  3. Γιατί καλέ κ. Τελεβάντο μου τόση ψυχοπονιά ? Γιατί τόση πολλή λύπηση , επειδή εμείς απομονωθήκαμε ? Η επιθυμία για απομόνωση είναι κάτι το άγιον ! Η ησυχία είναι η γλυκειά μητέρα πασών των αρετών ! Υμνείται απο όλη την αγιοπατερική διδασκαλία και πράξη ! Μήν ανατρέπετε τώρα και την πνευματική παράδοση της εκκλησίας !

    Τουλάχιστον δεν είναι ευγενικό στο σπίτι του κρεμασμένου νά μιλάτε για σχοινί ! Όλη η εκκλησία αποτειχίστηκε απο τους οικουμενιστάς και τους αντιοικουμενιστάς συνάμα επισκόπους !

    Έχει κάποια σημασία άν αποτειχίστηκαν βάσει του 15ου ή βάσει του κορονοιού ?



    ReplyDelete