Tuesday, February 16, 2021

ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΕ ΛΕΜΕΣΟΥ! ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ι. Μ. ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ;


ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΕ ΛΕΜΕΣΟΥ! ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ι. Μ. ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Η Μαρίνα, η ρουφιάνα του Μητροπολίτη Λεμεσού, ξαναχτύπησε για να με ξεσηκώσει -για μια ακόμη φορά- εναντίον του πνευματικού της π. Τέλλου Παπαδόπουλου.


Ταυτόχρονα, ο λαϊκός επιτελάρχης του Μητροπολίτη Λεμεσού, που σιτίζεται στα πρυτανεία της Μητρόπολης Κύκκου, προσπάθησε να με ξεσηκώσει για να γράψω εναντίον του Μητροπολίτη Μόρφου. 


Η προσπάθεια έγινε μέσω κουμπάρου του -υποκείμενο του ιδίου φυράματος με τον ίδιο-, ο οποίος, μάλιστα, στις τελευταίες Αρχιεπισκοπικές εκλογές, ήταν μέλος της επιτροπής που προωθούσε την ανάδειξη του Μητροπολίτη Κύκκου ως νέου Αρχιεπισκόπου. 

Τώρα, όμως, μεταβλήθηκε σε διαπρύσιο κήρυκα του Ιωσηφιτισμού και προπαγανδιστή του Μητροπολίτη Λεμεσού και υποσκάπτει απροκάλυπτα και συστηματικά τους Κυκκώτες Μητροπολίτες και τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο!!!

Ξέρετε πόσες συνεχείς προσπάθειες καταβάλλουν οι Ιωσηφίτες του Λεμεσού Αθανάσιου για να με ξεσηκώσουν εναντίον του Μητροπολίτη Μορφου;


Αμέτρητες.!


Ας το πάρουν απόφαση. Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να με χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσω τον Πανιερώτατο Μόρφου.


Όποια κριτική έχω για τον Πανιερώτατο, την καταγράφω όποτε το κρίνω σκόπιμο και όχι επειδή μου το υποβάλλει ο οποιοδήποτε. Πολλώ μάλλον όταν αυτοί είναι οι Ιωσηφίτες, τους οποίους δεν έχω σε καμμία υπόληψη.


Στο σημερινό άρθρο, θα εξετάσουμε την αγωνία του Μητροπολίτη Λεμεσού που μου μετέφερε η Μαρίνα η ρουφιάνα.


Ειλικρινά! Βρίσκω εντελώς ακατανόητη την τόση αγωνία σας Πανιερώτατε!

Τι, επιτέλους, φοβάστε και αγωνιάτε τόσο για το ποιος θα εκλεγεί νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου;


Το μόνο σίγουρο, είναι ότι όποιος και αν εκλεγεί, δεν θα είναι του χεριού σας.


Ούτε θεομπαίκτης θα είναι, ούτε ακτιστοφωτίτης, ούτε διαβεβλημένος, ούτε ραδιούργος, ούτε Οικουμενιστής, ούτε νεωτεριστής, ούτε Νεορθόδοξος, ούτε Νεονικολαίτης, ούτε ανέντιμος, ούτε θα προωθεί την αγιοκατάταξη του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, ούτε θα καλλιεργεί τον οπαδισμό και την προσωπολατρεία, ούτε θα αλλοτριώνει την διδασκαλία της Εκκλησίας.

Επομένως! 


Προς τι η αγωνία σας;


Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, ίσως, είναι ότι γνωρίζετε ότι κάποιος ή κάποιοι της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου ξέρουν πολλά για σας και τους φοβάστε.


Ακόμη, όμως, και αν ξέρουν, για ποιο λόγο ανησυχείτε, αφού μέχρι τώρα δεν τα έβγαλαν στην φόρα;


Το πιο σημαντικό! 

Πώς να πιστέψουμε, ότι εσείς, Πανιερώτατε, πνευματικό ανάστημα του χαμογελαστού παππού από την αιωνιότητα, θα κάνατε ποτέ κάτι το τόσο επιλήψιμο, ώστε να φοβάστε ότι θα σας το βγάλουν στην φόρα;


Θα ήταν άτοπο ακόμη και να μας περνούσε απλός λογισμός αυτού του είδους σε βάρος σας.


Η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου ανήκει στην Μητρόπολη Κιτίου. Όχι στην Μητρόπολη Λεμεσού. Άρα τι σας κάνει να αγωνιάτε και να αδημονείτε τόσο, για το ποιος θα εκλεγεί νέος Ηγούμενος της Μονής;


Όποιος και αν εκλεγεί θα είναι άνθρωπος με φόβο Θεού.


Ειρήνευε!

No comments:

Post a Comment