Sunday, February 21, 2021

ΜΙΚΡΟ ΜΗΝΥΜΑ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ; ΟΧΙ ΔΑ!


ΜΙΚΡΟ ΜΗΝΥΜΑ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ; ΟΧΙ ΔΑ!


Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

=====

 

Κατά τα ο Μικρό Μήνυμα, μετά την εκλογή του από Γαλλίας Εμμανουήλ στον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκηδόνος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τόνισε, μεταξύ άλλων, την “πολύτιμον συμβολήν” του κ. Εμμανουήλ “εις την προώθησιν των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών διάλογων, οίτινες αποτελούν μιαν των προτεραιοτήτων του  Οικουμενικού Πατριαρχείου”.   

Αποτελεί κοινό μυστικό η εμπλοκή του Σεβ. Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ στους διαλόγους παντός είδους και παντός καιρού κατά το ειρημένον: “Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη”.  


Φυσικά οι όποιες κινήσεις του ανωτέρω ιεράρχου του Θρόνου δεν αποτελούν ιδιωτική πρωτοβουλία του, διότι αν παρέβαινε, έστω κατά ένα σίγμα, τις άνωθεν διαταγές θα είχε εκπαραθυρωθεί παραυτίκα, αυθωρεί και παραχρήμα. 


Είναι γνωστόν τοις παροικούσιν την Ιερουσαλήμ ότι ο Αυθέντης δεν χωρατεύει.! 

Ο Σεβ. Χαλκηδόνος, όπως και οι λοιποί ιεράρχες του Θρόνου και όχι μόνο, εκτελούν διαταγές και ακολουθούν με συνέπεια την πάγια πολιτική του Θρόνου σχετικά με τους ατέρμονες, άχαρους και άκαρπους διαλόγους με τους αιρετικούς Παπικούς και με τους λοιπούς αιρετικούς, τουτέστιν τον Προτεσταντικό αχταρμά, αλλά και με τους Μονοφυσίτες και τον λοιπόν κακόφρονα και κακόδοξο εσμόν των αιρετιζόντων. 


Έχουν διαγράψει προ καιρού, κατά ακρίβειαν προ 120 ετών το παύλειο «αιρετικόν άνθρωπον μετά μιαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού". 

Με τον Απ. Παύλο θα ασχολούμεθα τώρα; Ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί… Ήδη στο Κολυμβάριο με το διαβόητο Άρθρο 6 (περί ετεροδόξων Εκκλησιών και Ομολογιών) τους έχουν ματαμορφώσει, τους έχουν φτιασιδώσει και τους έχουν κάνει αγνώριστους. Όσον αφορά δε τους ούτω καλούμενους διαθρησκειακούς διαλόγους ποίον το όφελος; Απλώς δίνεται συγχωροχάρτι στους αιμοδιψείς κι αιμοχαρείς ακόλουθους του “Προφήτη”, να σφάζουν ανενόχλητοι, στο όνομα της πολιτικής 

ορθότητος.

Γι’ αυτό ακριβώς σπεύδουν οι Μωαμεθανοί σε παντός είδους συνέδρια, συνδιασκέψεις και διαλόγους. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια των αφελών ότι είναι δήθεν διαλλαχτικοί ενώ επιμένουν με άκρατο φανατισμό στο σύνολο των διδαχών του “Προφήτη”. 


Αυτές είναι οι προτεραιότητες, δυστυχώς, της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας! 


Το ορθοτομείν τον λόγον της αληθείας, Παναγιώτατε, πού πήγε;

No comments:

Post a Comment