Wednesday, February 24, 2021

Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

 

Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Σε δύο προηγούμενα άρθρα μας, αναλύσαμε την θέση του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασσού κ. Ησαία αναφορικά με τις επερχόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές και τα κριτήρια που θέτει Πανιερώτατος για να στηρίξει την υποψηφιότητα κάποιου Ιεράρχη.


Συγκεκριμένα, ο Πανιερώτατος ζητά ο διάδοχος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου να κάνει τις επιβεβλημένες αλλαγές και να ενώσει 

την Ιερά Σύνοδο.

Στα δύο προηγούμενα άρθρα μας, εξηγήσαμε αναλυτικά το έωλο των επιχειρημάτων του Πανιερώτατου Ταμασσού και τονίσαμε ότι, ΜΟΝΟ με την συμμόρφωση όλων των Ιεραρχών μας με τις επιταγές του Ευαγγελίου και των Ιερών Κανόνων, θα επιτευχθεί η εν Χριστώ ενότητα και ομόνοια των μελών της Ιεράς Συνόδου.


Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αν οι Ιωσηφίτες επίσκοποι πληρούν τα κριτήρια διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.


Ο Πανιερώτατος Ταμασσού φωτογραφίζει τον Πανιερώτατο Λεμεσού Αθανάσιο ως τον κατάλληλο Ιεράρχη για να επιφέρει τις αλλαγές που θεωρεί χρήσιμες στην Εκκλησία της Κύπρου και να ενώσει τα μέλη της Ι. Συνόδου.


Ποια είναι η αλήθεια;

α.) Ο Πανιερώτατος Λεμεσού κ. Αθανάσιος, για λόγους που γνωρίζει πολύ καλύτερα από μένα ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαίας και πλήθος αμέτρητο άλλων αξιόπιστων προσώπων, δεν πληροί -ούτε εκ του μακρόθεν- τις προϋποθέσεις για να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.


β.) Αλλά δεν πρόκεται ΜΟΝΟ για τον Πανιερώτατο Λεμεσού. 


Ουδείς των Ιωσηφιτών επισκόπων δεν πρέπει να είναι ο επόμενος 

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

γ.) Ας αρχίσουμε από τον Θεοφιλέστατο Νεαπόλεως Πορφύριο. 

Προσβάλλει την νοημοσύνη μου και την αξιοπρέπειά μου ως χριστιανού και ως ανθρώπου, η ιδέα ότι ο Θεοφιλέστατος έχει τις προϋποθέσεις για να διαδεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. 

Ακόμη και οι κότες -και οπωσδήποτε ο Πανιερώτατος Ταμασσού και όλοι ανεξαίρετα οι Ιεράρχες- γνωρίζουν ότι είναι εντελώς ακατάλληλος για να διαδεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.


γ.) Οι Θεοφιλέστατοι Λήδρας και Αμαθούντος είναι μεν πνευματικοί Ιεράρχες, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να αποκλειστούν από την κούρσα διαδοχής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, επειδή είναι πλήρως ελεγχόμενοι από τον Πανιερώτατο Λεμεσού. 

Με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Αν ό μη γένοιτο, Πανιερώτατε, αναρριχηθεί στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο ο Λεμεσού Αθανάσιος και -κατά άνθρωπο είναι βέβαιο ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί- εσείς και όσοι Ιεράρχες θα συνεργήσετε σε αυτή την ανομία, θα καταστείτε αναπολόγητοι εν Ημέρα Κρίσεως. 


Θα πρόκειται για έγκλημα διαρκείας, σε βάρος της  Εκκλησίας και της πατρίδας μας, επειδή θα συντελέσετε να εγκαθιδρυθεί η δυναστεία των Ιωσηφιτών, η οποία ο Θεός ξέρει για πόσες γενεές θα καταδυναστεύει την Εκκλησία της Κύπρου.


Άρα και οι 4 Ιωσηφίτες επίσκοποι πρέπει να αποκλειστούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ από την διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.


Να διευκρινίσω μόνο ότι, επειδή -κατ’ άνθρωπο- ο Πανιερώτατος Λεμεσού θα είναι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ΜΟΝΟ ένας τρόπος υπάρχει για να ανακοπεί η πορεία του προς 

τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο:

Η μετάνοια μας! Πολλή προσευχή, λοιπόν, εκ μέρους όλων μας. Ας αυξηθεί η άσκηση και η προσευχή μας και ας συνειδητοποιήσουμε βαθειά την αμαρτωλότητά μας. Ας ζητήσουμε το έλεος του Θεού και ας τον ικετεύσουμε να απομακρύνει τον θανάσιμο κίνδυνο που μας απειλεί.


Αλλοιώς -κατ’ άνθρωπο- δεν υπάρχει καμμία ελπίδα ανακοπής της προέλασης του Πανιερώτατου Λεμεσού προς τον 

Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Βεβαίως η τελευταία διευκρίνιση δεν απευθύνεται στον Πανιερώτατο Ταμασσού ή προς τον Μητροπολίτη Κύκκου, επειδή -δυστυχώς- έχουν λάβει ήδη ανειλημμένη απόφαση να στηρίξουν την εκλογή του Μητροπολίτη Λεμεσού στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.


Είναι προσκλητήριο μετάνοιας και προσευχής προς όλους τους πατέρες και αδελφούς που συνειδητοποιούν τον θανάσιμο κίνδυνο του εξανδραποδισμού της Εκκλησίας μας από τους Ιωσηφίτες. 

No comments:

Post a Comment