Wednesday, October 28, 2020

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ San Edigio ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ


 
Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ San Edigio ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Του ιστολογίου “Κατάνυξις”

=====

Η Κοινότητα του San Edigio ιδρύθηκε το 1968 αμέσως μετά τη Β΄ Σύνοδο του Βατικανού. Η υπερδραστήρια αυτή ενορία απολαμβάνει την προστασία του Πάπα καθώς και την αμέριστη στήριξή του σε όλες τις φιλανθρωπικές της δραστηριότητες. Η δράση τους βασίζεται στο τρίπτυχο, Προσευχή-Φτωχοί-Ειρήνη. Έχουν ξεπεράσει οι δραστήριοι αυτοί ενορίτες, τα όρια της Ρώμης και επεκτείνουν την φιλανθρωπία τους σε 70 χώρες. Φυσικά μέσα από το έργο τους, προβάλλεται η χριστιανική φιλανθρωπία, αλλά εντόνως προωθείται και η εικόνα του Πάπα των φτωχών, του Φραγκίσκου. Στην ουσία, στόχος της κοινότητας αυτής είναι η προώθηση του Οικουμενισμού και οι θρησκευτικοί διάλογοι.

Είναι καταφανέστατο πως ο Πάπας προωθεί τον παπισμό, αυτή τη δαιμονιώδη αίρεσή του, παγκοσμίως. Όχημα τρανό για αυτήν την εξάπλωση της φήμης του αποτελεί το έργο της Φιλανθρωπίας, η βοήθεια και προσφορά στους αναξιοπαθούντες και στους πρόσφυγες. Αυτό άλλωστε είναι το δυνατό χαρτί του. O Ιησουίτης Πάπας Φραγκίσκος όταν πρωτοανέλαβε το τιμόνι του Βατικανού, έτσι πλασαρίστηκε, ως o άνθρωπος των φτωχών και των κατατρεγμένων, ως ο πιο λαοφιλής και αγαπητός για την προσφορά του στο κοινό καλό. Αυτή η δήθεν φιλανθρωπία του, αποτελεί τη δίοδο για να εισέλθει σε κοινωνίες άλλων κρατών πέρα του Βατικανού, και φυσικά όχι μόνο παπικών, αλλά και σε κοινωνίες Ορθόδοξες.

Αδύνατο όμως να πειστούμε ότι η φιλανθρωπία αυτή του Πάπα είναι αθώα και αγνή. Η ιστορία, μας έχει αποδείξει περίτρανα ότι οι Λατίνοι με κεφαλή τους τον Πάπα, ανέκαθεν διακινούσαν τον μαμμωνά προκειμένου να εξαγοράζουν συνειδήσεις, να υποδουλώνουν λαούς, αλλά κυρίως να έχουν ως υποχείριό τους τους Ορθοδόξους. Εξάλλου είναι ικανό να μας πείσει και το γεγονός ότι οι Λατίνοι παπικοί δε χαρακτηρίζονται από την αποστροφή τους συνειδησιακά, προς το χρήμα και τον πλούτο.

Η εμπλοκή του Πάπα σε όλο αυτό το φιλανθρωπικό γίγνεσθαι αποβλέπει κατ’ αρχήν στην ευρεία αποδοχή του από τον κόσμο, αλλά και στη δυνατότητα να αναμιχθεί περαιτέρω σε θέματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το άκρον άωτον φυσικά είναι να ηγηθεί ο Πάπας όλων των χριστιανών. Αυτός ο δαιμονικός καημός δεν έπαψε να τρώει τα σπλάχνα της Αγίας Έδρας αιώνες τώρα. Μάλιστα, σε παλαιότερη αναφορά καρδιναλίου ακούστηκε η πρόθεση του Πάπα Φραγκίσκου για τη σύγκληση Οικουμενικής Συνόδου για όλους τους χριστιανούς.

No comments:

Post a Comment