Wednesday, October 21, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ


ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:


“Ορθόδοξος Εσπερινός στον Άγιο Στέφανο λόφου Αγίας Γενοβέφας στο Παρίσι.


Στον Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου λόφου Αγίας Γενοβέφας στο Παρίσι (δίπλα στο Πάνθεον), ετελέσθη σήμερα το απόγευμα ορθόδοξος Εσπερινός υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, τη συμμετοχή των Βοηθών αυτού Θεοφ. Επισκόπων Ρηγίου κ. Ειρηναίου και Μελιτηνής κ. Μαξίμου, τη παρουσία του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Παρισίων κ. Μισέλ Aupetit, των Διπλωματικών Αρχών της Ελλάδος και της Κύπρου στο Παρίσι, Οφφικιάλων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και πιστών.”

Απλά δεν χάνουν ευκαιρία οι Οικουμενιστές να κάνουν παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.


Ενώ ο κορωνοιός θερίζει σε όλη την Ευρώπη, ο αρχιοικουμενιστής Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, πήγε σε παπικό ναό για να τελέσει εσπερινό και για να συμπροσευχηθεί με παπικούς αξιωματούχους που έφεραν άπασαν την “ιερατική” και “αρχιερατική” αυτών στολή κατά την τέλεση της Ακολουθίας.

Τι κι αν σωρεία Ιερών Κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων απαγορεύει ρητά, κατηγορηματικά και επι ποινή καθαιρέσεως την συμπροσευχή με αιρετικούς!


Οι Οικουμενιστές ούτε το δόγματα της Εκκλησίας σέβονται, ούτε τους Ιερούς Κανόνες τηρούν.


Ο οίστρος του συγκρητισμού έχει απλώσει γερές ρίζες στην ψυχή τους και κάνουν αφειδώς εκπτώσεις σε δογματικά και κανονικά θέματα. Δηλαδή γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους Όρους και τους Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων. 


Δυστυχώς από τριετίας τουλάχιστον ο αντιοικουμενιστικός αγώνας παραπαίει ή για να ακριβολογούμε έγινε θρύψαλλα προς άφατη αγαλλίαση των Οικουμενιστών, οι οποίοι χαίρονται και αγάλλουν επειδή τα οικουμενιστικά τους άλματα δεν βρίσκουν καμμία σθεναρή αντίσταση.

No comments:

Post a Comment