Monday, October 12, 2020

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΛΑΒΙΔΕΣ...


ΦΡΙΚΤΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Χίλια μύρια και εύθυμα του “Γέροντα” που βλέπει το άκτιστο φως, που έχει προορατικό και διορατικό και δεν συμμαζευόμαστε.


Πνευματικό ανάστημα του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και γαρ.!


Τι θυμήθηκε να μας πει αυτή την φορά ο Πανιερώτατος Λεμεσού;

1.) Δεν είναι θέμα πίστεως απεφάνθη, εν πομπώδη μεγαληγορία, η Θεία Μετάληψη με κουταλάκια μας χρήσης.!!!


Really? Is that so?


Γιατί ορισμένοι υιοθέτησαν την Θεία Μετάληψη με τα πολλά κουταλάκια Πανιερώτατε;


Εξαιτίας της μεγάλης και βαθειάς τους πίστης ότι η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Χριστός ή για τον ακριβώς αντίθετο λόγο; Επειδή, δηλαδή, δεν πιστεύουν ότι η Θεία Κοινωνία είναι ο Χριστός;


Και εσείς μας λέτε ότι δεν είναι θέμα πίστεως όταν υιοθετούνται πρακτικές, που φανερώνουν κραυγαλέα έλλειψη πίστεως και προσβάλλουν αυτό τούτο το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας;

2.) Όσο για την άλλη σας θεωρία ότι οι λαϊκοί πρέπει να υπακούμε τους επισκόπους ότι και να κάνουν ότι και να λέγουν είναι κακοδοξία ολκής αμάρτυρη στην δισχιλιετή παράδοση της Εκκλησίας.


Όχι μόνον δεν οφείλουμε υπακοή σε επισκόπους και πνευματικούς που κηρύσσουν αιρέσεις, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προβάλλουμε σθεναρή αντίσταση στις αυθαιρεσίες τους.


Πανιερώτατε Λεμεσού! Σας παρακαλούμε θερμά και υικά! Δεν κάνει να υψώνετε το σπιθαμιαίο θεολογικό και πνευματικό σας ανάστημα για να διαμφισβητήσετε την δισχιλιετή παράδοση των Αγίων της Εκκλησίας.

3.) Αφήνω πια την θεωρία σας ότι η Εκκλησία οφείλει υπακοή στην κοσμική εξουσία ακόμη και όταν προσβάλλει την πίστη μας.!!!


Πρωτάκουστη και κακοδοξώτατη θεωρία.


Μεταξύ άλλων δεν την είχαν υπόψη τους ούτε ο προφήτης Ηλίας, όταν παράκουσε την βασίλισσα Ιεζάβελ, ούτε ο Τίμιος Πρόδρομος, που έλεγξε την μοιχεία του Ηρώδη, ούτε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, που έχασε τον Θρόνο του για να μην αδικηθεί μια χήρα από την αυτοκράτειρα Ευδοξία, ούτε ο Άγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων, που εξανάγκασε σε δήλωση μετανοίας τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο για την σφαγή που διέταξε στον ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης.


Πανιερώτατε! Μη μέταιρε όρια αιώνια ά έθεντο οι πατέρες ημών.


Μέμνησο! Υπάρχει Θεός και Ημέρα της Κρίσεως!

No comments:

Post a Comment