Tuesday, October 27, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ Ο ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ





ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ Ο ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά την συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο, έθεσε επιτακτικά την εξωφρενική θέση του αιρεσιάρχη του Βατικανού, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της έγκρισης νόμων, οι οποίοι αναγνωρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων και των παιδιών που υιοθετούν.


Οι οικουμενιστικές συμπροσευχές με τον αιρεσιάρχη της Ρώμης είναι βέβαια ανεπίτρεπτες βάσει των Ιερών Κανόνων. 


Το ίδιο και οι κοινές ποιμαντικές παραστάσεις ορθοδόξων και αιρετικών.

Η κατάσταση, όμως, εκτραχύνεται ακόμη πιο σοβαρά, όταν ο Πάπας διατυπώνει τόσο ξεκάθαρα αντιευαγγελικές θέσεις, όπως αυτή που διατύπωσε πρόσφατα για την νομική υπόσταση των οικογενειών που δημιουργούν οι ομοφυλόφιλοι.


Θα απογοητευτούμε οικτρά, Παναγιώτατε, αν δεν θέσατε τον Πάπα Φραγκίσκο μπροστά στις ευθύνες του, αλλά και αν δεν καταστήσετε σαφή την ορθόδοξη διδασκαλία για την ομοφυλοφιλία δημόσια.


Αναμένουμε.!


Ιδού το ρεπορτάζ που μας έδωσε την αφορμή για την σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.



ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ: «ΝΑΙ» ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΥΜΒΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


Της ιστοσελίδας ecclesiaonline

=====


Ιστορικό βήμα από το Βατικανό στην αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών – «Κανείς δεν πρέπει να τίθεται εκτός κοινωνικού συνόλου ή να νιώθει δυστυχισμένος» λέει ο πάπας.


Σε μια ιστορική κίνηση προχώρησε ο πάπας Φραγκίσκος που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της έγκρισης νόμων οι οποίοι αναγνωρίζουν τις σχέσεις συμβίωσης των ομοφυλόφιλων πολιτών, όπως και τις οικογένειες που συνθέτουν.


Η παραδοχή του πάπα περιλαμβάνεται σε επίσημο κείμενο του Βατικανού και ο ίδιος επισημαίνει ότι όλοι «δικαιούνται μία οικογένεια».


«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να ζουν μέσα σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και δικαιούνται μια οικογένεια. Κανείς δεν θα έπρεπε να τίθεται εκτός κοινωνικού συνόλου ή να νιώθει δυστυχισμένος για τον λόγο αυτό. Πρέπει να φτιάξουμε έναν ειδικό νόμο, ώστε να είναι καλυμμένοι από νομικής απόψεως. Έδωσα μάχη γι’ αυτό», υπογραμμίζει ο πάπας.

No comments:

Post a Comment