Thursday, October 22, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΤΑΓΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ


 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΤΑΓΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===== 

Δεν χρειαζόταν, Σεβασμιώτατε Σταγών κ. Θεόκλητε, να μας αναφέρετε ότι στην Μονή Βατοπαιδίου ζήσατε "στιγμές απείρου πνευματικού κάλλους".

Είναι αυτονόητο.! 

Καταρχήν είσαστε εσείς παρών, Σεβασμιώτατε. Ιεράρχης παραδοσιακός και αδιάβλητος, απείρου πνευματικού κάλλους, που χρηματίσατε μάλιστα πρωτοσύγκελος, επί σειράν ετών, του παραδοσιακού, αδιάβλητου και αντιοικουμενιστή Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου Σαββάτου.

Ήταν, επίσης, παρών ο ακτιστοφωτίτης Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος ο κεκοσμημένος με προορατικό και διορατικό χάρισμα, ο οσφραινόμενος πνευματικές ευωδίες, που βλέπει οράματα θαυμαστά. 

Ούτε που χρειάζεται -φυσικά- να αναφερθούμε στην παγκοίνως γνωστή αρετή του Πανιερώτατου και στην ορθοδοξία των φρονημάτων του.

Βεβαίως ήταν παρών και ο Άγιος Καθηγούμενος της Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, ο οποίος έχει διορατικό και προορατικό, βλέπει οπτασίες και οράματα και βλέπει ασφαλώς -όπως και ο Άγιος Λεμεσού- το άκτιστο φως.

Προπαντός, last but not least, το Βατοπαίδι είναι η Μονή όπου βρισκεται αποθησαυρισμένο το σκήνωμα του γελαστού παππού από την αιωνιότητα.

Εικάζω ότι κατά την εκεί παρουσία σας δεν θα παραλείψατε να πάτε να γονατίσετε μπροστά στο μνήμα του π. Ιωσήφ. Δεν είναι έτσι; 

Εδώ κοτζάμ Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήγε και γονάτισε -ο Θεός ξέρει αντί πόσων εκατομμυρίων- και θα παραλείπατε εσείς να γευτείτε της πνευματικής τραπέζης του χαμογελαστού παππού από την αιωνιότητα;

Επομένως, με τέτοια συναγωγή -ζώντων τε και τεθνεώτων- πνευματικών αστέρων και αγίων μορφών, τι άλλο εκτός από "στιγμές απείρου πνευματικού κάλλους" θα μπορούσατε να ζήσετε στο Βατοπαίδι Σεβασμιώτατε Σταγών;


Ιδού το ρεπορτάζ του κ. Πολυγένη που μας έδωσε την αφορμή για την σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.



ΣΤΑΓΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ: “ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ”


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

=====

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε, η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.

"Ζήσαμε στιγμές απείρου πνευματικού κάλλους, τις οποίες βιώσαμε όλοι μαζί. Αυτό που νιώσαμε αυτές τις ημέρες στην Μονή Βατοπαιδίου είναι για εμάς ανεπανάληπτο" - ανέφερε στην τράπεζα ο Μητροπολίτης Σταγών.

ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα "Ρομφαία"

No comments:

Post a Comment