Thursday, October 15, 2020

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΒΑΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΒΕΒΑΙΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΒΑΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΒΕΒΑΙΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Δεν κρύβω ότι διασκεδάζω ιδιαίτερα με την αφέλεια πολλών συμπατριωτών μας, οι οποίοι επενδύουν τις ελπίδες του στον Τατάρ ή στον Ακκιντζί για την επίλυση του εθνικού μας θέματος.


Η οφθαλμοφανής αλήθεια είναι ότι στα κατεχόμενα ο επόμενος παράνομος πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων θα είναι Τούρκος! 


Και τίποτε άλλο.!

Αν τις παράνομες εκλογές κερδίσει ο Τατάρ -ο ευνοούμενος της Άγκυρας- θα τηρήσει τόσο άτεγκτη στάση στις συνομιλίες, ώστε θα εξανεμίσει οριστικά το όραμα των επαναπροσεγγιστών Τουρκολάγνων δικών μας, οι οποίοι έχουν την αφέλεια να πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να βρεθεί Τούρκος ηγέτης ο οποίος θα υπογράψει λειτουργική λύση του Κυπριακού.


Αν πάλιν -όπως φαίνεται- κερδίσει τις παράνομες εκλογές ο Ακκιντζί, θα αντιληφθούν οι δικοί μας -κάθε μορφής- "γιουνιτάριοι", ότι είναι αδύνατη η εξεύρεση λειτουργικής λύσης με οιονδήποτε παράνομο Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Α.) Καταρχήν ο οποιοσδήποτε Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν ενδιαφέρεται να βρεί λειτουργική λύση στο Κυπριακό, αλλά λύση που θα διασφαλίζει 


1.) την πολιτική ισότητα της Τουρκοκυπριακής με την Ελληνοκυπριακή κοινότητα,

2.) θα εξασφαλίζει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο την παραμονή εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων, και

3.) οπωσδήποτε θα ισχυροποιεί συγκεκαλυμμένες ή απροκάλυπτες Τουρκικές εγγυήσεις.


Β.) Ο δεύτερος λόγος που ο Ακκιντζί δεν θα συναινέσει να βρεθεί λειτουργική λύση είναι ότι ο κάθε Τουρκοκύπριος παράνομος ηγέτης δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο εντολοδόχος της Τουρκίας, η οποία ουδέποτε θα παραχωρήσει με την πέννα αυτά που κέρδισε με την λόγχη.


Επομένως και στις δύο περιπτώσεις, είτε ο νικητής των παράνομων εκλογών θα είναι ο Τατάρ, είτε ο Ακκιντζί, η δική μας η πλευρά θα είναι η κερδισμένη.


Ο λόγος;

Όλοι οι αιθεροβάμονες δικοί μας, που τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι δήθεν μπορεί να υπάρξει λειτουργική λύση στο Κυπριακό, με τις λεγόμενες ενδοκυπριακές συνομιλίες, θα αναγκαστούν να προσγειωθούν.


θα αντιληφθούν στην πράξη, ότι είναι αδύνατη η επίτευξη λειτουργικής λύσης με τις ενδοκυπριακές συνομιλίες -που δεν είναι καθόλου ενδοκυπριακές, επειδή στην αντίθετη πλευρά αυτός που κάνει κουμάντο είναι η Άγκυρα και όχι ο οποιοσδήποτε παράνομος Τουρκοκύπριος ηγέτης.

No comments:

Post a Comment