Wednesday, October 21, 2020

ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Θ. ΜΕΤΑΛΗΨΗ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ


ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΝΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Θ. ΜΕΤΑΛΗΨΗ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ

=====

Spiros Zorbalas said: 

Η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας με κουταλάκια είναι σαφώς ύψιστη βλασφημία. Αμαρτάνει λοιπόν ο Επίσκοπος που δίνει τέτοια εντολή. Αμαρτάνει ο ιερέας που υπακούει. Ο πιστός που βλέπει κάτι τέτοιο να ενεργείται μπροστά στα μάτια του και δεν αντιδρά, δεν αμαρτάνει; Βλέπετε αδελφοί μου που μας έφθασαν οι «οικονομίες» και η μη αντίδραση στα κακώς κείμενα και γενικά στην αμαρτία που συντελείται φανερά μπροστά μας;


Ανώνυμος said:

Κάποιος κρίνεται καλός ή κακός ή μέγας από τα έργα-πράξεις του… όχι γενικά επειδή έτσι νομίζουμε…

apitharxitos said:

Αυτό που χαίρομαι είναι τα σχόλια των ανωτέρω. Χαίρομαι που ορισμένοι αντιλαμβάνονται το λυποπρόσωπο ποιμένα, καί εύχομαι να αποτελέσει σπινθήρας πυρκαγιάς Ορθοδοξίας. Ακόμη και ο ένας είναι δύναμη για την επί Γης, και την επουράνια Αγία Εκκλησία. Στα της Πίστεως, δεν ισχύει ο ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Στην Πίστη ο ένας μπορεί να κάνει την επανάσταση, το απέδειξε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Βίον καθαρόν χρειάζεται, ταπείνωση όπως είδε το όραμα ο Άγιος Αντώνιος με τις παχιές παγίδες απλωμένες στη Γη, και προαίρεση για Αγία ανόθευτη Πίστη σε όλη την αλυσίδα της επί Γης Εκκλησίας.

Διονύσιος said:

Μπράβο στην αδερφή για το σχόλιο της. Ο Τριαδικός Θεός μας, να σε φωτίζει και να σε δυναμώνει και όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς πού ακολουθούν την αγιοπατερική παράδοση τών οικουμενικών συνόδων.


ΠΗΓΗ:


Τα σχόλια καταχωρήθηκαν στην ανάρτηση της “Φαίης”, στο ιστολόγιο "Τας θύρας! Τας θύρας", που επιγράφεται Εξοργιστικές δηλώσεις του Λεμεσού Αθανασίου για την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας με κουταλάκια!!

No comments:

Post a Comment