Thursday, October 8, 2020

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΕΛ ΠΟΔΗΓΕΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΟΝΟΝ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ

 ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΕΛ ΠΟΔΗΓΕΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΟΝΟΝ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Αναφέρει -μεταξύ άλλων- το κοινό Ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου αναφορικά με την Τουρκική εισβολή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο:


“Επαναλαμβάνει την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει σε ένα γόνιμο διάλογο για την επίλυση του Κυπριακού, μακριά από απειλές και τετελεσμένα, στη βάση του πλαισίου όπως καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας  αλλά και τις αρχές και αξίες της ΕΕ, μέλος της οποία είναι και θα παραμείνει η Κυπριακή Δημοκρατία».


Ας πάρουμε τα γεγονότα με την σειρά. 


Η Τουρκία προσποιήθηκε ότι αποδέχεται την τακτική του κατευνασμού και απέσυρε τα γεωτρύπανά της από τα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ της Κύπρου.

Οι ΗΠΑ, που βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο, δεν θέλουν εντάσεις στην περιοχή, ούτε η Μέρκελ θέλει προβλήματα κατά την διάρκεια της Γερμανικής προεδρίας της Ενωμένης Ευρώπης.


Και τι κάνει η Τουρκία αμέσως ύστερα; 


Εποικίζει την Αμμόχωστο. 


Ποια είναι η αντίδραση τώρα του Εθνικού Συμβουλίου;


Διαβεβαιώνει τους Τούρκους και την διεθνή κοινότητα ότι η Κύπρος είναι έτοιμη για συνομιλίες με βάση την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που βασίζεται στην πολιτική ισότητα του 82% των Ελλήνων της Κύπρου και του 18% των Τουρκοκυπρίων.!


Με άλλα λόγια το ΑΚΕΛ επέβαλε την γραμμή του και εξασφάλισε την σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, πλην του ΕΛΑΜ που δεν υπέγραψε την πιο πάνω παράγραφο του κοινού Ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου.


Δεν θα ρωτήσουμε για ποιο λόγο υιοθέτησε την γραμμή του ΑΚΕΛ για το εθνικό μας θέμα ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αφού αυτή ανέκαθεν ήταν η γραμμή του.


Ούτε και το ΔΗΚΟ φυσικά που μας εμπαίζει με την ΔΔΟ με το δήθεν “σωστό περιεχόμενο”, λες και υπάρχει ή καλύτερα μπορεί ποτέ να υπάρξει ΔΔΟ με σωστό περιεχόμενο.!!!


Ρωτούμε, όμως, τα υπόλοιπα κόμματα που διακηρύττουν, από την μια ότι είναι αντιομοσπονδιακά, και από την άλλη υποστηρίζουν -ακόμη και μετά τον εποικισμό της Αμμοχώστου- προσήλωση στην λύση της ΔΔΟ.!!!


Αν είναι ποτέ δυνατόν! 


Να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί λειτουργική λύση με συνέταιρο την Τουρκία.!


Και όμως!


Ακόμη και μετά τον εποικισμό της Αμμοχώστου η ΕΔΕΚ, η Αλληλεγγύη και οι Οικολόγοι προσυπέγραψαν το επαίσχυντο κοινό Ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο εποικισμός της Αμμοχώστου από την Τουρκία έδωσε στην πλευρά μας την χρυσή ευκαιρία να αποκηρύξει την ΔΔΟ και να ακολουθήσει πολιτική απελευθέρωσης της κατεχόμενης Κύπρου, με πρώτο βήμα τον ταχύτατο θεαματικό εξοπλισμό της ανίσχυρης αμυντικά ιδιαίτερης πατρίδας μας.


Τόσο η Κύπρος όσον και η Ελλάδα έπρεπε να συναποφασίσουν ότι καμμία πολιτική κατευνασμού δεν αποδέχονται εφεξής, αφού η Τουρκία βρίσκει την ευκαιρία να παγιώσει νέα τετελεσμένα.


Δυστυχώς ακολουθήθηκε η ακριβώς αντίθετη πολιτική και υιοθετήθηκε ακόμη και από κόμματα που μας παραμυθιάζουν ότι είναι αντιομοσπονδιακά και εναντίον της λύσης της ΔΔΟ.

No comments:

Post a Comment