Saturday, October 31, 2020

ΤΟΥ Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ 


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

======


Σε δήλωσή του, που διαρκεί μόλις 2.37 λεπτά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος διατύπωσε περισσότερες από είκοσι αιρέσεις και συνόψισε, με μοναδική -ομολογουμένως- μαεστρία, όλα τα οικουμενιστικά έκτροπα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από την μαύρη μέρα που ανεδείχθη Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ο συγκρητιστής Ιωακείμ, ο επικληθείς ο Πάνυ.


Όντως ο Πάνυ!


Ο Πάνυ ως προς την οικουμενιστική και συγκρητιστική ασέβεια.!!!

Ο Παναγιώτατος έκανε ειδική μνεία για τους Πατριάρχες Ιωακείμ τον επικληθέντα Πάνυ και τον Αθηναγόρα τον αποκληθέντα, από τον Αμερικής Ιάκωβο (Κουκούζη), ως “Μεγάλος Αθηναγόρας”.


Όντως μεγάλος -παμμέγιστος- Αποστάτης της πίστης μας ο Αθηναγόρας.!!!


Όλως παραδόξως, ο Παναγιώτατος άφησε εκτός μνείας τους Μεταξάκη και Δημήτριο ως Πατριάρχες που προώθησαν τον Οικουμενισμό.

Δεν παρέλειψε φυσικά να ισχυριστεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ότι εργάζεται για την πανορθόδοξη ενότητα.!!! 


Γιατί μπήκατε στον κόπο, Παναγιώτατε, να αναφερθείτε στο θέμα; 


Όλοι ομοθυμαδόν αναγνωρίζουμε ότι οι πρωτοβουλίες σας για προώθηση της πανορθόδοξης ενότητας σε Ανατολή και Δύση, σε Νότο και Βοριά έχουν γίνει αισθητές, όπως γίνεται αισθητός σεισμός των 9 ρίχτερ, και έχουν προκαλέσει κατακλυσμιαίο τσουνάμι που συνιστά θανάσιμη απειλή για την ενότητα της Ορθοδοξίας.!!!

Το κερασάκι στην τούρτα των δηλώσεων του Παναγιώτατου -φυσικά- αφορά την διαβόητη Σύνοδο της Κολυμπαρίου, όπου οι Οικουμενιστές κατόρθωσαν να αναγνωρίσουν συνοδικά όλες τις παραφυάδες των αιρέσεων ως Εκκλησίες.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στην Γενεύη, όπου και η έδρα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, για να γιορτάσει τα εβδομήντα χρόνια της ιδρύσεως του ΠΣΕ, του οποίου το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου είναι δυστυχώς ιδρυτικά μέλη και στο οποίο σταδιακά προσχώρησαν όλες οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες. 


Σήμερα -προς τιμή τους- μόνον οι παραδοσιακές Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας δεν συμμετέχουν στον παναιρετικό ΠΣΕ.

Ούτε ο κίνδυνος από τον θανατηφόρο κορωνοιό, ούτε τα 80 του χρόνια, ούτε η επάρατη νόσος που τον ταλαιπωρεί από χρόνια, εμπόδισαν τον Παναγιώτατο να παραστεί στην οικουμενιστική φιέστα του ΠΣΕ στην Γενεύη.


Προσευχόμαστε διακαώς προς τον Κύριο, Παναγιώτατε, να σας φωτίσει να αποστείτε, από την πορεία του Οικουμενιστικού ολέθρου που βαδίζετε διά βίου, με αποφευκτέα συνέπεια και με μη κατά Θεόν ζήλο.


Παναγιώτατε! Μέμνησο! Υπάρχει Θεός και Ημέρα της Κρίσεως.

No comments:

Post a Comment