Thursday, October 15, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΤΑΓΚΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


ΕΤΣΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Στην φωτογραφία, που προτάσσεται της ανάρτησης, ο Σεβ. Μητροπολίτης -μέχρι χθες- Νέας Ιερσέης και τώρα, με την “προαγωγή” του, Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Eυάγγελος, εναγκαλίζεται φιλήματι υποκρισίας τον θύτη του Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.


Ούτε ταγκό να χόρευαν υπό το βλέμμα του Αρχιθύτη Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 


Μόνον η φωτογραφία του π. Καρλούτσου λείπει από την σκηνοθεσία.!!!


Την μια μέρα τον καρατόμησε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και την επομένη τον υποδέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή, με αγκαλίτσες και φιλάκια, για να τον τακτοποιήσει οικονομικά.!!!


Πώς να ερμηνεύσουμε, άραγε, την στάση του Σεβ. Σάρδεων; 


Ως χριστιανική ανεξικακία προς τον διώκτη του ή ως εφαρμογή της αρχής “την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος;”

Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα όταν ο άλλος έχει στα χέρια του φάκελλο σοβαρών καταγγελιών σε βάρος του.


Αυτές είναι οι αναπόφευκτες συνέπειες όταν χειροτονούνται κληρικοί -και δη Ιεράρχες-, οι οποίοι δεν έχουν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις να βρίσκονται μπροστά στο Άγιο Θυσιαστήριο, οπότε -ως εικός- πολύ εύκολα γίνονται αντικείμενο εκβιασμού από τον κάθε αδίστακτο παλιάνθρωπο.

Αυτός δυστυχώς είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά και ο του ιδίου φυράματος με τον Παναγιώτατο, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.


Θα ερωτηθώ ίσως: Εκπλήττεσαι γι’ αυτά που συμβαίνουν;


Κάθε άλλο.! 


Σας θυμίζω ότι μέχρι πριν δύο χρόνια ζούσα στις ΗΠΑ και -όπως είναι φυσικό- γνωρίζω από κοντά πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο μέγας ένοχος των όσων συμβαίνουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, που έχει τόση έλλειψη φόβου Θεού, ώστε τροχιοδρόμησε την αγιοκατάταξη του φαύλου, πλανεμένου και Θεομπαίκτη μοναχού Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.


Όποιος περιμένει κάτι καλό από αυτόν τον αρχιοικουμενιστή και αθεόφοβο Πατριάρχη, που μεθοδεύει την αγιοκατάταξη ενός παιδεραστή, πλανεμένου και Θεομπαίκτη είναι αξιοθρήνητος.


Δυστυχώς ζούμε σε καιρούς δίσεκτους. 


Αν υπήρχε έστω και υποτυπώδες ακμαίο εκκλησιαστικό φρόνημα στις μέρες μας θα είχε συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδος, από καιρού, για να καθαιρέσει όλους τους Οικουμενιστές, αλλά και όσους -όπως τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και τον π. Καρλούτσο- πολιτεύονται λες και δεν υπάρχει Θεός και Ημέρα της Κρίσεως.

2 comments:

  1. Είμαστε πραγματικά για γέλια. Ο Ελπιδοφορος, διαβάσαμε, συνεχάρη τον Ευάγγελο για τη νέα του θέση...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για γέλια ή για γοερά κλάμματα Γέροντα;

      Delete