Sunday, October 11, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Ο προπετής άνθρωπος προκαλεί αποστροφή. 


Ο προπετής κληρικός προκαλεί εμετική αηδία.


Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, πίσω από τα ωραία πλατιά χαμόγελα και την εγκάρδια παρουσία, χαρακτηρίζεται από μια απίστευτη προπέτεια, που αναδύεται συχνά στην επιφάνεια με πολλούς τρόπους.

Θα μείνει αλησμόνητη -ανεξίτηλη κηλίδα- η συμπεριφορά του κ. Ελπιδοφόρου προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής κ. Δημήτριο ακόμη και κατά τις συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου, όταν προσπαθούσε να εκπαραθυρώσει τον Σεβ. Δημήτριο από τον Θρόνο του, για να τον σφετεριστεί ο ίδιος.


Στην συγκεκριμένη συγκυρία, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, καταρχήν συνωμότησε πίσω από την πλάτη των συνεπισκόπων του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να εκπαραθυρώσει δύο Μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που θεωρούσε εμπόδιο στα άνομα σχέδιά του, οι οποίοι πληροφορήθηκαν την -χωρίς δίκη και απολογία- τιμωρία τους από τα ΜΜΕ.!!!

Συνωμότησε, επίσης, πίσω από την πλάτη των συνεπισκόπων του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον διαβόητο father Alex για να ακυρώσουν το Συνταγμάτιο διοίκησης της Αρχιεπισκοπής χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.!!! 


Και στην συνέχεια;


Έχει την απίστευτη προπέτεια να διακηρύττει ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, δέχτηκε με "ευγνωμοσύνη"  την 100% αντικανονική επέμβαση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ.!!! 

Την θεωρεί μάλιστα -κατά την ιδία αυτού ομολογία- “ευλογημένη”, “θεόπνευστη και ευοίωνη” και γι’ αυτό εκφράζει την ευγνωμοσύνη του "προς τον ηγέτη της Ορθοδοξίας και την περί αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο”.


Τέτοιο ανελέητο μαστίγωμα της λογικής των πιστών.!!!


Θυμάται κανείς, πώς λεγόταν εκείνος ο Χάνος της Κίνας που έκοβε την γλώσσα των μανδαρίνων του όταν έλεγαν ανοησίες;

Ως να μη έφταναν, Σεβασμιώτατε Αμερικής, όσα αχαρακτήριστα είπατε για τις παρανομίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, προσθέσατε ουρανομήκεις επαίνους για τους προκατόχους σας Πατριάρχη Αθηναγόρα και Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο (Κουκούζη).


Δεν θα επεκταθώ, στα πλαίσια αυτού του άρθρου, για το ποιόν των δύο προκατόχων σας. 


Ούτε για το μέγεθος της πιθανώτατα ανεπανόρθωτης ζημιάς που προκάλεσαν στην εκπροτεσταντισμένη μέχρι μυελού οστέων Εκκλησία της Αμερικής.


Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συνειδητοποιήσετε το εξής: Όταν θέλετε να στηρίξετε τις θέσεις σας για οποιονδήποτε θέμα, ότι δεν είναι φρόνιμο να προσφεύγετε στον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο (Κουκούζη), στον Πατριάρχη Αθηναγόρα ή σε οποιονδήποτε άλλο βαμμένο οικουμενιστή και δεινό παραβάτη των Ιερών Κανόνων.


Δεν σας βοηθά σε τίποτα αυτή η προσφυγή, επειδή μαύρες σκέψεις τυλίγουν το μυαλό των ακροατών των επαίνων σας προς τους ηγέτες του πιο απαίσιου συγκρητισμού-Οικουμενισμού, τουτέστιν τον Μεγάλο Αποστάτη της πίστης μας Πατριάρχη Αθηναγόρα, τον αρχιοικουμενιστή Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο (Κουκούζη) και τον αχαρακτήριστο Μελίτωνα (Χατζή).

No comments:

Post a Comment