Monday, February 25, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Εξαιρετικό το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, αναφορικά με την επιδιωκόμενη από τους άθεους και Εκκλησιομάχους κυβερνώντες αναθεώρηση των άρθρων 3 και 21 του Συντάγματος.
Η Εκκλησία της Κρήτης τηρεί την απολύτως ενδεδειγμένη στάση και για την μισθοδοσία των κληρικών και για την αναθεώρηση των άρθρων 3 και 21 του Συντάγματος.
Ούτε την αλλαγή του καθεστώτος μισθοδοσίας των κληρικών αποδέχεται, ούτε την ουδετεροθρησκεία που θέλουν να επιβάλουν στο Σύνταγμα οι άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Υικά και θερμά συγχαίρουμε τους αρχιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης για την ευθυκρισία τους και για το ορθό και αγωνιστικό τους φρόνημα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πίσω από την πλάτη της Ιεραρχίας, αλλά και εν πλήρη αγνοία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνωμοτούσε για τρία χρόνια με τους άθεους του ΣΥΡΙΖΑ για να πετάξει στον δρόμο 10.000 κληρικούς όλης της Ελληνικής Επικράτειας, αλλά και για να υποβοηθήσει τον Τσίπρα να κατοχυρώσει την ουδετεροθρησκεία στο Σύνταγμα.
Βεβαίως ο Μακαριώτατος δεσμεύθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας, ούτε την αλλαγή του καθεστώτος της μισθοδοσίας των κληρικών να αποδεχτεί, ούτε να συναινέσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να θεσμοθετηθεί η ουδετεροθρησκεία στην πατρίδα μας. 
Ο Μακαριώτατος Αθηνών, όμως, έχει ακυρώσει κατ’ επανάληψη όλες τις ομόφωνες αποφάσεις της Ιεραρχίας.
Ως εκ τούτου ούτε ο Παναγιώτατος, ούτε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κρήτης, ούτε ΙΣΚΕ μπορούν να επαναπαυθούν στην υποτιθέμενη συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Ιεραρχία ή και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Ας είμαστε όλοι εν εγρηγόρσει επειδή ο παράπονδος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ουδέποτε σταματήσε ή θα στανατήσει να συνωμοτεί με τους άθεους ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ για να πεταχτούν οι 10.000 ιερείς στον δρόμο και για να καταστεί η Ελλάδα ουδετερόθρησκο κράτος.

2 comments:

  1. Μία απλή διόρθωση: Πρόκειται για αναθεώρηση του άρθρου 3 (Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας), όχι του 2 το οποίο δεν αναθεωρείται (τουλάχιστον όχι όλο).
    Καλή συνέχεια στο αγωνιστικό ορθόδοξο blog σας!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θερμά σας ευχαριστώ για την επισήμανση.

      Delete