Saturday, February 16, 2019

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΟΔΗΣΣΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;


ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΟΔΗΣΣΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Ενθουσιασμένος επέστρεψε από το Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης Οδησσού κ. Παύλος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Παύλος επισκέφθηκε το Περιβόλι της Παναγίας, συνοδευόμενος από 7 κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Οδησσού.

H αντιπροσωπεία των Ουκρανών επισκέφθηκε 16 Μοναστήρια, ενώ σε δύο από αυτά συλλειτούργησαν με την Αδελφότητα της Μονής.

"Κανείς δεν μας έκλεισε την πόρτα! Αυτά που γράφτηκαν είναι αναλήθειες και προπαγάνδα" ανέφερε ο π. Βαλέριος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σχετικά με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος ανέφεραν ότι εισήλθαν κανονικά στο Μοναστήρι, τονίζοντας ότι "δεν είχαμε την δυνατότητα μόνο να προσκυνήσουμε τα λείψανα του Αγίου Παντελεήμονα, διότι μας ενημέρωσαν ότι είχαν βγει το πρωί."

Τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και οι κληρικοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι για το προσκύνημα τους, ενώ υπογράμμισαν ότι μετά από τόσα χρόνια απομόνωσης θα πραγματοποιήσουν και άλλα ταξίδια σε άλλες τοπικές Εκκλησίες.’

Απλά κανείς χάνει τα λογικά του με τις αντικρουόμενες πληροφορίες αναφορικά με την επίσκεψη στο Άγιον Όρος του Σεβ. Οδησσού Παύλου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο Σεβ. Οδησσού πουθενά και από κανένα δεν έγινε δεκτός στον Άθωνα εκτός από 4 αδελφότητες.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι 7 αδελφότητες άνοιξαν τις πόρτες τους στον Σεβ. Οδησσού.

Ο ίδιος λέγει ότι επισκέφθηκε 16 μοναστήρια και ότι κανένα δεν του εκλεισε την πόρτα.

Μόνον στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος αρνήθηκαν να βγάλουν τα ιερά λείψανα για να τα προσκυνήσει επειδή η Ιερά Μονή συνηθίζει να τα βγάζει για προσκύνημα μόνον το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία.

Στην φωτογραφία μάλιστα που προτάσσεται της ανάρτησης ο Σεβ. Οδησσού δείχνει το διαμονητήριο που του χορήγησε η Ιερά Επιστασία.

Μπορεί κάποιος να μας πει επιτέλους τι αληθεύει αναφορικά με την επίσκεψη του Σεβ. Οδησσού στο Άγιον Όρος;

5 comments:

  1. Οι ίδιοι παραδέχονται ότι μόνο σε δύο μοναστήρια συλλειτούργησαν.Τα υπόλοιπα μικρή σημασία έχουνε αν λάβει κανείς υπόψη ότι και αιρετικοί φιλοξενούνται στο Άγιον Όρος.

    ReplyDelete
  2. Ευχόμαστε και στις άλλες τοπικές εκκλησίες που σκοπεύουν νά επισκεφθούν , νά έχουν την ίδια " θερμή " υποδοχή ! Νά προσκυνήσουν τις άγιες εικόνες και νά απέλθουν ! Και πολύ τους πέφτει ! Και οι ίδιοι είναι πολύ ευχαριστημένοι , αφού δεν τους πήραν μέ τα μπαστούνια !

    ReplyDelete
  3. Ξέχασα μία σημαντική λεπτομέρεια ! Λουκούμι τους κέρασαν ;

    ReplyDelete
  4. Κύριε Τελεβάντο, διαμονητήριο μπορούν να πάρουν όλοι οι προσκυνητές του Αγίου Όρους, όμως οι Αρχιερείς χρειάζονται άλλο, "συστατικό" έγγραφο που προμηθεύονται από την Ιερά Κοινότητα, κάτι που οι Ουκρανοί δεν είχαν. Όσο για την "Ρομφαία", πρόσφατα ο διαχειριστής της κ. Πολυγένης επισκέφθηκε με συνεργάτες του τον Αμερικανό Πρέσβη Πάιατ, με τον δεύτερο να γράφει ότι το State Department στηρίζει την συγκεκριμένη σελίδα και την αγγλόφωνη έκδοσή της!!! Άρα, μην περιμένετε αξιόπιστη ενημέρωση, αφού πλέον θα πληρώνονται σε αμερικανικά δολλάρια για να περνάνε τη γραμμή ΗΠΑ - Οικ, Πατριαρχείου, ενώ μέχρι τώρα έπαιρναν ρωσικά ρούβλια για να προπαγανδίζουν υπέρ του Πατριαρχείου Μόσχας! Απλά άλλαξαν αφεντικό. Και για να μη νομίζετε ότι συκοφαντώ, ορίστε οι αποδείξεις: https://twitter.com/USAmbPyatt/status/1095592672830607360

    ReplyDelete
    Replies
    1. κ. Σωτηρόπουλε,

      Δεν ξέρω, ούτε ενδιαφέρομαι να μάθω, αν ο κ. Πολυγένης χρηματιζόταν από την Ρωσσία και τώρα από την Αμερική, όπως εσείς ισχυρίζεστε.


      Αλλά ο Σεβ. Οδησσού προμηθεύθηκε το συστατικό έγγραφο από την Ιερά Κοινότητα και υπάρχει φωτογραφία του εγγράφου στο διαδίχτυο.

      Delete