Thursday, February 7, 2019

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΙΠΕ ΤΙΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;


ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΙΠΕ ΤΙΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Εξαιρετικό το δηκτικό και εύστοχο -όπως πάντοτε- άρθρο του π. Αθανάσιου Λαγουρού, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση.

Να καταθέσω μόνον ένα λιθαράκι στις σκέψεις που διατύπωσε.

Το φυντάνι του Φαναρίου, που ακούγεται στο όνομα Προύσσης Ελπιδοφόρος, διατυπώνει κατ' εξακολούθηση χονδροειδείς ανοησίες, αλλά και διατυπώνει απροκάλυπτες αιρέσεις. Πρωτοστατεί μάλιστα αναισχύντως σε παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες.

Μέχρι το πρωτείο του Κωνσταντινουπόλεως ανακάλυψε στο δόγμα της Αγίας Τριάδας και μας προανάγγειλε ότι μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδος θα κάνει την διάκριση του ετερόδοξου από τον αιρετικό, ώστε να καταστεί "νόμιμη" η καταπάτηση των Ιερών Κανόνων με τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς, αλλά και για να ανοίξει διάπλατα η πόρτα της αποδοχής της “θεωρίας των κλάδων” και των “δύο πνευμόνων”.

Στην συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση η αμετροέπεια του Σεβ. Προύσσης για τον προδότη της Μακεδονίας Τσίπρα αποσκοπεί αλλού. Ο Σεβασμιώτατος (και ο Θεός να τον κάνει) έχει σοβαρό λόγο να επιζητεί την εύνοια του Τσίπρα επειδή επιδιώκει εμμανώς να διαδεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και έτσι χρειάζεται την αποδοχή της κυβέρνησης της Ελλάδας.

Γι’ αυτό άνοιξε το απύλωτο στόμα του και είπε τις φαιδρότητες που ακούστηκαν στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης!

Μάλιστα!

Τα άνομα τέκνα του υιού της Γεέννης Χαλκηδόνος Μελίτωνα Χατζή, επιδιώκουν με κάθε τρόπο να διώξουν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για να στείλουν στην πολύπαθη Εκκλησία του Αθηναγόρα και του Κουκούζη το υποκείμενο που ακούγεται στο όνομα Προύσσης Ελπιδοφόρος.

Καυμένη Εκκλησία της Αμερικής!

Τι σε περιμένει!

No comments:

Post a Comment