Tuesday, February 12, 2019

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ


ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
===== 

Από το περιοδικό «Οδοιπορικό Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Ανατολή» τ. 65, πληροφορούμαστε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Νότιο Κορέα από 3-8.12.2018. Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε το NCCK («Εθνικό Συμβούλιο των εν Κορέα Εκκλησιών»), όπου ο Γενικός του Γραμματέας πάστορας Λη Χονγκ-Τζουνγκ του παρέθεσε επίσημο γεύμα, στο οποίο παρεκάθησαν οι αρχηγοί όλων των «Εκκλησίων» της Ν. Κορέας. Διευκρινίζω ότι το ως άνω «Συμβούλιο» είναι το παράρτημα του αλήστου μνήμης «Π.Σ.Ε» στην Κορέα. Ανήμερα του Αγίου Νικολάου ο Παναγιώτατος τέλεσε τη Θ. Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Σεούλ. Κατ’ αυτήν μίλησε ο Υπουργός Πολιτισμού της χώρας κ. Ντο Τζονγκ-Χουάν. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε γεύμα, στο οποίο παρεκάθησαν -συν τοις άλλοις- και ο Παπικός καρδινάλιος κ. Γεόμ Σου-Τζούνγκ, αρχηγοί των «Εκκλησιών» της Ν. Κορέας κι εκπρόσωποι άλλων θρησκειών, ήγουν Βουδδιστές, Κομφουκιανιστές, σαμάνοι κ.τ.ό. .

Ο Παναγιώτατος τρέχει να συναντήσει τους όπου γης Προτεστάντες του «ΠΣΕ» που τον ελκύουν ως ο μαγνήτης τα ρινίσματα του σιδήρου. 

Διερωτόμαστε, με το δίκαιό μας, τι γυρεύει αλλόθρησκος Κορεάτης Υπουργός σε Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία. Αν κι αυτοί ακόμη οι κατηχούμενοι Χριστιανοί δεν δικαιούνται να παρίστανται σ’ ολόκληρη τη λειτουργία (ίδε: οι κατηχούμενοι προέλθετε, όσοι κατηχούμενοι προέλθετε, μη τις των κατηχουμένων), πολλώ μάλλον οι αιρετικοί κι οι αλλόθρησκοι αποκλείονται ασυζητητί. 

Καμμιά Σύνοδος της Κρήτης με το άρθρο 6 της, δεν μπορεί να ανατρέψει του Ιερούς Κανόνες, που απαγορεύουν ρητώς και απεριφράστως την συμπροσευχή με τους αιρετικούς. Εκείνοι που νομίζουν ότι οι Ιεροί Κανόνες είναι «τείχη του αίσχους» δεν ξέρουν απλούστατα που πατούν, δεν ξέρουν που πηγαίνουν. Όσον αφορά τα γεύματα, παρουσία όλου του κακόφρονος εσμού των εν Ν. Κορέα αιρετικών δεν έγινε προσευχή από τον Παναγιώτατο; Δεν ευλόγησε την τράπεζα; Φυσικά υπάρχει ένας Ιερός Κανόνας, ο 28ος της εν Χαλκηδόνι Δ΄ Οικουμενικης Συνόδου που τον τιμά δεόντως και τον έχει αναγάγει σε λάβαρο ο Παναγιώτατος. Αυτός δεν εμπίπτει στο χαρακτηρισμό «τείχη του αίσχους»;

No comments:

Post a Comment