Saturday, February 9, 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΟΔΗΣΣΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


Στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος ο Σεβ. Οδησσού Παύλος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας λειτούργησε σε αγρυπνία.

Ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Μονής και η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος με τον Σεβ. Οδησσού Παύλο.


Στο Κονάκι της Ιερας Μονής Εσφιγμένου (νέα αδελφότητα) ο Πανοσ. Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος υποδέχτηκε τον Σεβ. Οδησσού.

Μέχρι τώρα οι Μονές Βατοπαιδίου, Ξενοφώντος, Παντοκράτορος και Εσφιγμένου (νέα αδελφότητα) αναγνώρισαν την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας και συλλειτούργησαν με τον Προκαθήμενό της Μακαριώτατο Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο ή με άλλους αρχιερείς που ανήκουν στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Επί του παρόντος δεν είναι γνωστή η στάση των υπολοίπων Μονών, αλλά είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα τοποθετηθούν σύντομα για το Ουκρανικό αφού ο Μακαριώτατος Κιέβου κ. Επιφάνιος και άλλοι αρχιερείς της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας θα επισκεφθούν το Άγιον Όρος.

1 comment:

  1. Αν μου επιτρέπετε,να διατυπώσω μια γνώμη διαφορετική, ως προς τον όρο "επισκέπτης" και "επίσκεψη": Νομίζω ότι ο σκοπός της μετάβασης ,στο Άγιον Όρος, ιδίως αν είναι ιερωμένος, είναι το προσκύνημα και όχι η απλή επίσκεψη. Βέβαια υπάρχει η αρχιερατική δέησις προς τον Κύριον "επίσκεψαι την άμπελον ταύτην". Δεν ξέρω. Τα σχόλιά σας και οι απόψεις σας με βρίσκουν πάντοτε σύμφωνο. Ο Θεός να σας δίνει τη δύναμη να συνεχίσετε την αποστολή σας.

    ReplyDelete