Thursday, February 21, 2019

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΑΦΕΛΑΦΙΚΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΑΦΕΛΑΦΙΚΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
===== 

Κατά τη «λειτουργία» της 17ης τρέχοντος ο Ουνίτης «αρχιεπίσκοπος Κιέβου και Χαλύτς» κ. Σβιατοσλάβ Σεβτσιούκ, έμπλεος χαράς, στους Ουνίτες ότι, μετά από άδεια του Ουκρανικού Υπουργείου Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί, στις 7 Απριλίου ε.έ., ουνιτική λειτουργία στο ναό της του Θεού Σοφίας του Κιέβου. Σημειωτέον από το 17ο αιώνα, όταν η χώρα ήταν υπό πολωνική κατοχή, έχει να πραγματοποιηθεί ουνιτική λειτουργία στον ονομαστό ναό. 

Τελικά στην πολύπαθη χώρα υφίσταται το απόλυτο χάος. Υποτίθεται ότι υπάρχει χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος, αλλά στην πράξη ο Πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο η κυβέρνησή του, αλλά και η Βερχόβνα Ράντα (η Βουλή) είναι βαθειά αναμεμιγμένοι στο θέμα του Αυτοκέφαλου κι όχι μόνο. Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν σταθερά και τους Παπικούς Ουνίτες. 

Όπως αναφέρει η ως άνω είδηση οι αιρετικοί αυτοί θα εισέλθουν στην αρχαία εκκλησία της Αγίας Σοφίας (μάλιστα στις 25 Μαρτίου με το Παλαιό ημερολόγιο) για να τελέσουν τις δικές τους τελετουργίες. Σε μια χώρα όπου η πλειονοψηφία είναι Ορθόδοξοι η ουνιτική λειτουργία είναι η καλύτερη ευκαιρία των αιρετικών αυτών για προπαγάνδα. Όλα, όλα φαίνονται ορθόδοξα: η λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο αρχαίος ναός της Αγίας Σοφίας με τα ονομαστά του βυζαντινά ψηφιδωτά, τα ορθόδοξα άμφια, η λειτουργική γλώσσα. Εκτός από το ένα, το μείζον. Την πίστη. Αυτή η πίστη ΔΕΝ είναι η πίστη των Ορθοδόξων αλλά  των αιρετικών Παπικών, που μεταμφιεσμένοι μπορούν κάλλιστα να ξεγελάσουν τους Ορθόδοξους. 

Φυσικά όλ’ αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον «βασιλιά της σοκολάτας», τουτέστιν τον Ουκρανό πρόεδρο Ποροσένκο. Γι’ αυτόν Ορθόδοξοι και Παπικοί Ουνίτες είναι το ίδιο και το αυτό. Τη μια τον βλέπουμε να συμμετέχει στα «μυστήρια» των Ουνιτών, την άλλη να κοινωνεί των αχράντων μυστηρίων στον πατριαρχικό ναό της Βασιλεύουσας από τα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχη, την παράλλη να παρευρίσκεται στην Αγία Σοφία του Κιέβου στην ενθρόνιση του μητροπολίτη Κιέβου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας ..…

Καλά, αυτός ευρίσκεται στον κόσμο του. Οι άλλοι, όμως, που τον δέχονται σε Ορθόδοξους ναούς;

No comments:

Post a Comment