Friday, February 15, 2019

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
====== 

Όπως πληροφορούμαστε από τη «Ρομφαία» ο νεωστί χειροτονηθείς μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) επισκέφθηκε τον επικεφαλής των εν Αιθιοπία Μονοφυσιτών Αμπούνα Ματίγια συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγγελλό του. 

Κατά τη συνάντηση ο Σεβασμιώτατος πληροφορήσε τον Αιθίοπα «πατριάρχη» ότι ο Προκαθήμενος του Αλεξανδρινού Θρόνου θα αφιχθεί στην αιθιοπική πρωτεύουσα στις 2 Μαρτίου για την ενθρόνισή του. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να παραστεί στην Ενθρόνιση. Τέλος δώρησε στον Αμπούνα Ματίγια αρχιερατικό εγκόλπιο και ράβδο. 

Εν πρώτοις έχουμε την εξής απορία: Δεν γνωρίζει ο σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ ότι οι Αιθίοπες ΔΕΝ είναι Ορθόδοξοι, αλλά ανήκουν στη μονοφυσιτική αίρεση εδώ και χίλια πεντακόσια χρόνια, αφού εγκατέλειψαν την Εκκλησία μετά τη Δ΄ Οικουμενική  Σύνοδο της Χαλκηδόνος το 451; 

Συνεπώς τι γυρεύει ένας αρχηγός των Μονοφυσιτών σε Ορθόδοξο ναό κατά την ενθρόνιση Ορθοδόξου επισκόπου; Φανταστείτε τον Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας να απευθύνει επίσημη προσκληση για παρουσία σε ενθρόνιση Ορθοδόξου επισκόπου στον αιρεσιάρχη Νεστόριο!

Σκεφτείτε αν θα έκανε κάτι τέτοιο ο Άγιος Προτέριος Αλεξανδρείας. Μη μου πείτε ότι «ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί», διότι η Εκκλησία δεν πορεύεται με βάση τα ελαφρολαϊκά τραγουδάκια, αλλά βάσει των Ιερών Κανόνων. Και οι Ιεροί Κανόνες εν προκειμένω ΔΕΝ επιτρέπουν στους Ορθόδοξους να συμπροσεύχονται με αιρετικούς. Καθαρά πράγματα. Και κάτι άλλο. 

Ο Σεβασμιώτατος δώρισε στον Μονοφυσίτη αξιωματούχο Αμπούνα Ματίγια αρχιερατικό εγκόλπιο. Αυτό σημαίνει, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, αναγνώριση του επισκοπικού αξιώματος και της ιερωσύνης των Μονοφυσιτών. Δεν είναι έτσι;  Άλλο ευγένεια, που πρέπει να διακρίνει τον καθένα κι άλλο αναγνώριση των αιρετικών που περιφρονούν, συν τοις άλλλοις, τέσσερις ολόκληρες Οικουμενικές Συνόδους. 

Έδωσε τόσες διαβεβαιώσεις κατά τη χειροτονία του ο σεβασμιώτατος Αξώμης. Διαβεβαιώσε ότι θα υπερασπίζεται την Ορθόδοξη πίστη. Είναι δυνατό να μην καταλάβε τι έλεγε και τι ομολογούσε; Κρίμα.

1 comment:

  1. Έχουμε και λέμε :

    Οι Μονοφυσίτες έχουν Ιερωσύνη και Μυστήρια.

    Οι Παπικοί έχουν Ιερωσύνη και Μυστήρια.

    Οι Προτεστάντες έχουν Ιερωσύνηκαι Μυστήρια.

    Οι σχισματικοί Ουκρανοί έχουν Ιερωσύνη και Μυστήρια.

    Οι οικουμενιστές έχουν Ιερωσύνη και Μυστήρια.

    Σε ολόκληρο τον πλανήτη υπάρχει κανείς που να είναι αιρετικός ΧΩΡΙΣ ΙΕΡΩΣΎΝΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΉΡΙΑ ?

    Η απάντηση για τους κολλημένους Νγτες είναι φανερή : ΟΙ ΓΟΧ !

    ReplyDelete