Thursday, February 14, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σεβ. Καλαβρύτων! Τα λέτε πολύ ωραία στο κείμενό σας, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, αλλά τελικά δεν τα λέτε ωραία!

Τι είναι που ασχημίζει το -κατά τα άλλα- άψογο κείμενό σας;

Το γεγονός ότι δεν έχετε την παρρησία να πείτε την αλήθεια για τον σκοτεινό ρόλο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος πίσω από την πλάτη της Ιεραρχίας συνωμότησε με τον Τσίπρα, τον προδότη της Μακεδονίας, για να προωθήσει νομοσχέδιο που περιθωριοποιεί την Εκκλησία με την αναθεώρηση του Συντάγματος, καταφέρει καίριο πλήγμα στην οικογένεια και πετά στο δρόμο 10,000 κληρικούς.

Είναι εύκολο να τα βάζει κάποιος με τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους άθεους και τις “σκοτεινές δυνάμεις”.

Το δύσκολο, πλην όντως απολύτως επιβεβλημένο, είναι να συγκρούεται ευθέως με τον προιστάμενό σου όταν παρανομεί και αντιστατεύεται την αλήθεια και το συμφέρον της Εκκλησίας.

Αποτελεί μεγάλο όνειδος και ανεξίτηλο στίγμα για την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος το γεγονός ότι ο Ιερώνυμος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος και ακόμη μεγαλύτερο επειδή παρανομεί σε βαθμό κακουργήματος με τον άθεο και Εκκλησιομάχο Τσίπρα και η Ιεραρχία δεν τον καθαιρεί ή τουλάχιστον δεν τον εκθρονίζει.

Για όνομα του Θεού Σεβασμιώτατε! Ο Ιερώνυμος πρέπει να φύγει. Αν εσείς οι 80 ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν αναλάβετε την ευθύνη σας απέναντι στον Χριστό ποιος άλλος μπορεί να ξεβρωμίσει τον Αρχιεπισκοπικο Θρόνο Αθηνών από το μίασμα του Λιάπη;

2 comments:

  1. Τό άρθρο 3 παράγραφος 3 του Συντάγματος ,για όσο ακόμα ισχύει ,απαγορεύει τις μεταφράσεις των εκκλησιαστικών κειμένων . Οι παπαδομπαγλαμάδες στά μουλωχτά σέ Μυστήρια και Ευχέλαια μεταφράζουν τα κείμενα καταλύοντας την σχετική διάταξη του Συντάγματος . Οι παπαδοφωστήρες κατέλυσαν το Σύνταγμα πρίν ακόμα το καταλύσει ο Τσίπρας . Ποιός θα μας σώσει απο το ασεβές παπαδαριό !

    ReplyDelete
  2. Καταλάβατε κυριε Τελεβαντο γιατί πριν 2,5 χρόνια (που εγινε η ψευδοσυνοδος) είχα αγανακτήσει με το σύνολο της ιεραρχιας;
    Αφου τοτε δεν εκαναν τιποτα ημουν σιγουρος οτι δεν θα κανουν τιποτα σε οτι ακολοθουσε.
    2,5 χροναι μετα , Έχουν συμβεί τα μύρια όσα και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΚΑΘΗΜΕΜΕΝΟΥΣ.

    Κουράστηκα κύριε Τελεβαντο ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΎΤΗΚΑ...

    Εν Αθήναις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ιερέας που να έχει αποτειχιστει και όσοι "παραδοσιακοι" ιεραρχες έλεγαν ότι θα υποστηρίξουν όσους αποτεισχιστουν τους είδαμε πόσο υποστήριξαν τους ιερείς της Θεσσαλονίκης... θυμάστε πιστεύω κάποιες κοινές ομιλίες στην Κορινθια...

    Σε ολη την Αττικη για να ακούσεις λειτουργία που δεν μνημονεύεται οικουμενιστης αλλα και για να μην πας σε αλλο σχισμα ειλικρινά δεν ξέρω τι πρέπει να κανεις...
    Για την ώρα ακούω να αποκαλούν ανθρώπους που προωθουν τον οικουμενισμο ως ορθοτομουντες...

    ReplyDelete