Tuesday, February 26, 2019

ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.


ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Του Γραφείου ρεπορτάζ: romfea.gr
=====

Στον ΟΗΕ και την Ε.Ε. θα απευθυνθεί ο Μητροπολίτης Επιφάνιος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, σχετικά με τις διώξεις των Κοινοτήτων και των ιερέων στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Ντονμπάς.

Σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτη Επιφάνιος εκφράζει την ανησυχία του για τις Κοινότητες, ενώ υπογραμμίζει ότι στο Ντονμπάς και το Ντονέτσκ παραβιάζονται τα δικαιώματα των κληρικών και των πιστών.

Επίσης ο Μητροπολίτης Επιφάνιος τονίζει ότι "υπάρχει απειλή για συνολική απέλαση των κληρικών και μαζική κατάσχεση 36 Ναών στις αρχές Μαρτίου".

"Δεδομένης αυτής της απειλής θα απευθύνω έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη, στον ΟΑΣΕ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικά σε όλες τις δημοκρατικές χώρες, και διεθνείς οργανισμούς, από τους οποίους εξαρτάται η λήψη τελικών αποφάσεων και μέτρων" - αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Επιφάνιος.

1 comment:

  1. Νά μήν φοβάται ο μακαριώτατος Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος ! Τί κακό μπορούν νά του κάνουν μέ τόσο ισχυρούς προστάτες ! Μάλιστα κάτω απο την μύτη του ισχυρού προστάτη Ποροσένκο ! Άν είναι δυνατόν ! Άλλα του λείπουν και όχι οι ισχυροί προστάτες . Κατα ουρανό μεριά !

    ReplyDelete