Thursday, May 28, 2020

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΣΥΡΟΥ! ΕΓΙΝΕ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΗ Η ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΣΕ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ;


ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΣΥΡΟΥ! ΕΓΙΝΕ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΗ Η ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΣΕ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σεβασμιώτατε Σύρου! Δεν έχετε φυσικά ευθύνη επειδή η Μύκονος μετατράπηκε τις τελευταίες δεκαετίες σε μπουρδελονήσι.

Ούτε και υπάρχει νουνεχής άνθρωπος που θα σας καταλογίσει ευθύνη επειδή οι νεόπλουτοι της Μυκόνου ξεφαντώνουν με οργιαστιακά πάρτυ.

Αλλά, Σεβασμιώτατε, αληθεύει ότι πραγματοποιήθηκαν τα αίσχη σε ναό, όπως καταγγέλλει εφημερίδα;

Σας παρακαλούμε θερμά να επιληφθείτε με αποφασιστικότητα του προβλήματος.

Πώς βρέθηκαν τα κλειδιά του ναού στους έκφυλους αυτούς ανθρώπους που δεν σεβάστηκαν τίποτα; 

Σε ποια ενορία ανήκει το εξωκκλήσι;

Δεν πρέπει ο εφημέριος τη ενορίας να διασφαλίσει ότι δεν θα ξαναγίνει παρόμοια ιεροσυλία;

Σεβασμιώτατε! Γνωρίζετε πολύ καλά πόσο μας έχετε πικράνει με τις ατέλειωτες συμπροσευχές και κοινές ποιμαντικές παραστάσεις που προβαίνετε κατ' εξακολούθηση με τους Παπικούς της Μητροπόλεώς σας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα μας απογοητεύσετε με τον χειρισμό της ιεροσυλίας που συνέβηκε. 

Παραθέτουμε στην συνέχεια το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, που μας έδωσε την αφορμή για την συνταξη του πιο πάνω σχολίου:


“Γνωστή οικογένεια της Μυκόνου οργάνωσε γλέντι «απόλυσης» από τον Στρατό, με 250 καλεσμένους μέσα σε εκκλησία στην Ανω Μερά το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ιερός τόπος μετατράπηκε σε μπουζουξίδικο, όπου χόρευαν… χανούμισσες, ενώ το «κλου» της βραδιάς ήταν το στριπτίζ στο οποίο επιδόθηκαν δύο Μυκονιάτισσες τα ξημερώματα της Κυριακής!

Όλη η «υψηλή» κοινωνία της Μυκόνου έδωσε το «παρών» στο πρωτοφανές δρώμενο, που διοργάνωσε η γνωστή οικογένεια για να γιορτάσει το γεγονός της απόλυσης δύο μελών της από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των καλεσμένων κάποιοι είχαν δυο ημέρες πριν την ονομαστική τους εορτή και γενέθλια!

Το εξοργιστικό είναι πως από το προκλητικό πάρτι «παρέλασαν» ακόμη και τοπικοί άρχοντες, που αγνόησαν επιδεικτικά τα μέτρα αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού και λικνίζονταν στους ρυθμούς των τραγουδιών του γνωστού καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Δρούλια!

Η οικογένεια δεν περίμενε καν να ανακοινωθεί η επαναλειτουργία των εστιατορίων, των κλαμπ και των μπαρ, και δίχως ιερό και όσιο αποφάσισε να διοργανώσει το πάρτι μέσα σε μια εκκλησία! Και για να γίνει ακόμη πιο βλάσφημο το σκηνικό, κάλεσε… χανούμισσες να χορεύουν προκλητικά μπροστά στο υπόλοιπο κοινό, που συμμετείχε ακολουθώντας τα πρόστυχα λικνίσματά τους.”

No comments:

Post a Comment