Saturday, May 9, 2020

ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ


ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με συναισθήματα ανεκλάλητης χαράς πληροφορηθήκαμε από ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, ότι το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του σεβαστού π. Βασίλειου Βολουδάκη.
Ο σεπτός των Εξαρχείων Γέρων κρυβόμενος πίσω από την ΠΟΕ (Πανελλήνια Ορθόδοξη Ένωση, που εκδίδει την εφημερίδα “Ορθόδοξος Τύπος”), μήνυσε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την απόφαση που πήρε για το Ουκρανικό. Την μήνυση, όμως, ο σεβαστός πατήρ δεν την έκανε στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος -ως όφειλε-, αλλά προσέφυγε στον Καίσαρα στα κοσμικά δικαστήρια.
Το αποτέλεσμα; 
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας απέρρριψε την μήνυση και υπέδειξε στον δεινό παραβάτη των Ιερών Κανόνων σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη να κάτσει στα βραστά του, διότι η Ουκρανική Αυτοκεφαλία και οι Διορθόδοξες σχέσεις δεν εμπίπτουν στην δικαιοδοσία του Συμβουλίου Επικρατείας. 
Τα θέματα αυτά αφορούν το κανονικό και όχι το εκκλησιαστικό δίκαιο (τουτέστιν τους νόμους της Πολιτείας που αφορούν την Εκκλησία, οι οποίοι όντως εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Επικρατείας).
Η ταπεινωτική ήττα του σεβαστού π. Βασιλείου είναι πολύ σημαντική. Αφενός μεν διότι συνιστά ισχυρό χαστούκι στην επηρμένη οφρύν του αλαζόνος  και προπετούς σεβαστού κληρικού.
Αφετέρου επειδή αφήνει ελεύθερο το πεδίο στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της έναντι του κακόδοξου και δεινού παραβάτη των Ιερών Κανόνων ασχημονούντος -από δεκαετίας τουλάχιστον- προσφιλούς και σεπτού κληρικού.
Είναι κυριολεκτικά σκανδαλώδες το ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επέτρεψε στον σεβαστό π. Βασίλειο να μετατρέψει σε κομματική γιάφκα την ενορία του Αγίου Νικολάου Πευκακίων.
Είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό ότι αφέθηκε μέχρι σήμερα ελεύθερος να καταπατεί ασύστολα τους Ιερούς Κανόνες και να προωθεί την επιβολή του παποκαισαρισμού στην Εκκλησία.
Μακαριώτατε αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας! 
Αλλοίμονον αν ο αγαπητός π. Βασίλειος Βολουδάκης δεν καθαιρεθεί.

No comments:

Post a Comment