Wednesday, May 27, 2020

ΝΕΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


ΝΕΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Τρελογιάννης”:

“Ιερέας προσφέρει θεία κοινωνία με μάσκα! Στην Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Και μάλλον είναι χειρότερα από ότι νομίζουμε για κοιτάξτε πιο αναλυτικά την φωτογραφία με ζουμ, τα δικά μου μάτια βλέπουν να φοράει πλαστικά γάντια ο ιερέας κρατώντας το άγιο ποτήριο. Τι τραπέζια είναι αυτά μπροστά στο ιερό; Τι κατσαρόλα είναι αυτή πάνω στο τραπέζι; Και κάτω από το τραπέζι αριστερά ένα καλάθι με Μπορντό χρώμα χαρτοπετσέτες μιας χρήσεως! (αντί για τα Μάκτρα, δηλαδή τα κόκκινα μανδήλια που χρησιμοποιούνται στη Θεία Μετάληψη Κλήρου καὶ Λαού. Μ᾿ αυτὰ σπογγίζουμε το στόμα μας ὅταν δὲν καταπιοῦμε καλά. Όταν τα κρατάμε σωστὰ με τα δυὸ χέρια μας, κάτω από το πηγούνι μας.”

Σας το ξαναλέω, μας έρχονται χειρότερα.

Είδαμε να προσφέρουν στα χέρια των πιστών, είδαμε να απολυμαίνουν την αγία Λαβίδα σε ξύδι, είδαμε τώρα να προσφέρει η Αμερική την θεία κοινωνία με ξεχωριστό κουτάλι σε κάθε πιστό, κλπ.

π. Γεράσιμος Ηλιού”

Η πανδημία του κορωνοιού έφερε στην επιφάνεια όλα τα οικουμενιστικά αίσχη και τους πιο ακραίους νεωτερισμούς. Καθόλου παράξενο ότι στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ανθούν σε εύφορο έδαφος αυτές οι αθλιότητες.

Ποιος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην εκπροτεσταντισμένη μέχρι μυελού οστέων  Εκκλησία της Αμερικής; Από πού να αρχίσουμε να απαριθμούμε τα έκτροπα; Από την εκκοσμίκευση; Από τους νεωτερισμούς; Από το οικουμενιστικό φρόνημα;

Καθόλου παράξενο, λοιπόν, ότι τώρα, με την πανδημία του κορωνοιού, ο μεν Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έδωσε ιεροκρυφίως εντολή να κοινωνούν οι πιστοί με κουταλάκια μιας χρήσεως και ο ιερέας της φωτογραφίας που προτάσσεται της ανάρτησης, να κοινωνεί τους πιστούς με γάντια και με όλες τις νεωτεριστικές πρακτικές που περιγράφει ο π. Γεράσιμος Ηλιού.

No comments:

Post a Comment