Friday, May 15, 2020

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΗΣ Ι. Μ. ΑΜΙΡΟΥΣ

Ζητούμε την ευχή της Γερόντισσας Εφραιμίας και επιφυλασσόμαστε στο μέλλον -αν το επιτρέψει ο Άγιος Θεός- να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αμιρούς και να γνωρίσουμε από κοντά την Μονή.

Για την ώρα περιοριζόμαστε να παραθέσουμε ορισμένα αποσπάσματα από σχετικό ρεπορτάζ που διαβάσαμε στην ιστοσελίδα "Διακόνημα".


ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΗΣ Ι. Μ. ΑΜΙΡΟΥΣ

Της ιστοσελίδας “Διακόνημα”
=====

Τελέστηκε χθες Πέμπτη 14 Μάϊου σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και παράδοση, η ενθρόνιση της νέας Kαθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Αμιρούς Γερόντισσας Εφραιμίας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αμαθούντος κ. Νικολάου και Λήδρας κ. Επιφανίου, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς, των Ηγουμένων των ανδρώων Μονών της Μητροπολιτικής μα περιφέρειας και πολλών κληρικών. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και οι Ηγουμένες των γυναικείων Ιερών Μονών Αγίου Ηρακλειδίου γερόντισσα Προδρόμη, Ιεράς Μονής Παναγίας Αμασγούς γερόντισσα Επιφανία και Ιεράς Μονής Παναγίας Σφαλαγγιώτισσας γερόντισσα Ευγενική.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος πραγματοποίησε την τελετή της ενθρονίσεως της νέας Καθηγουμένης. Την εψηφισμένη γερόντισσα πρόσφεραν ενώπιων του Πανιερωτάτου οι Καθηγουμένες των Ιερών Μονών Αγίου Ηρακλειδίου γερόντισσα Προδρόμη και Επιφανία της Ιεράς Μονής Παναγίας Αμασγούς.
Στους πατρικούς του λόγους ο Πανιερώτατος απευθυνόμενος στη γερόντισσα Εφραιμία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η διαποίμανση της Μονής θα πρέπει να γίνεται με αυταπάρνηση, με ταπείνωση και με πολλή προσευχή.

Η γερόντισσα Εφραιμία στην αντιφώνηση της αφού ευχαρίστησε τον Θεό και την Παναγία που κάτω από την σκέπη της διακονεί σαν μοναχή περισσότερο από 20 χρόνια, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της μακαριστής γερόντισσας Μαριάμ εξαίροντας το ασκητικό της παράδειγμα, την αγάπη της για τον Θεό και την ιδιαίτερη αγάπη που επιδείκνυε τόσο προς αυτήν όσο και στις υπόλοιπες αδελφές της συνοδείας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ηρακλειδίου Γερόντισσα Προδρόμη για την διαχρονική πνευματική σχέση και επικοινωνία και τους αδελφικούς δεσμούς που διατηρεί αυτή και η συνοδεία της με την Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς.

Η Θεία Λειτουργία και η τελετή της ενθρονίσεως της νέας Καθηγουμένης τελέσθηκαν κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων.

ΠΗΓΗ: 

www.orthodoxianewsagency.gr

No comments:

Post a Comment