Thursday, May 14, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΖΙΜΠΑΠΟΥΕ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΖΙΜΠΑΠΟΥΕ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε απόσπασμα άρθρου του Σεβ. Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ για τον κορωνοιό, που επιγράφεται: “Ο κορωνοϊός άλλαξε τον κόσμο και έφερε σύγχυση παντού”.

Τα στατιστικά στοιχεία και οι αριθμοί που παραθέτει ο Σεβασμιώτατος στο άρθρο του πηγάζουν από την γνωστή ιστοσελίδα www.worldometers.info/coronavirus/.

Με το άρθρο του ο Σεβασμιώτατος βοηθά τους αναγνώστες  να αντιληφθούν πόσο ανεδαφικός -αν όχι παρανοικός- είναι ο ισχυρισμός ότι δεν χρειαζόταν lockdown για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Οι αριθμοί των θυμάτων της πανδημίας δείχνουν ξεκάθαρα ότι η εξάπλωση του φονικού ιού γινόταν με γεωμετρική πρόοδο.

Όσες κυβερνήσεις παραγνώρισαν τις προειδοποιήσεις της ιατρικής κοινότητας και δεν έλαβαν έγκαιρα μέτρα έζησαν και ζουν μέρες τρόμου, διάλυσης του συστήματος υγείας και εκατόμβες θυμάτων.

Αντίθετα οι χώρες που έλαβαν έγκαιρα περιοριστικά μέτρα, αντιμετώπισαν την πανδημία, με μικρό σχετικά αριθμό θυμάτων, και αρχίζουν ήδη να ξανοίγονται προσεκτικά για να επανέλθουν σταδιακά οι δείκτες της οικονομίας στους ρυθμούς ανάπτυξης που επικρατούσαν πριν την επέλαση της πανδημίας του κορωνοιού.

Το πιο λυπηρό είναι ότι δημιουργήθηκε ένα δίχτυο συνωμοσιολογίας που θολώνει τον νου πολλών, οι οποίοι καταφεύγουν στις πιο εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, τρομολαγνείας και όχι σπάνια παράνοιας.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο προβληματικά όταν οι συνωμοσιολόγοι δεν ελαύνονται μόνον από μικροψυχία και μικρόνοια, αλλά και από πολιτικές ή για να ακριβολογούμε κομματικές σκοπιμότητες.

Οι δύο κύριοι πόλοι που προωθούν την υστερία της συνωμοσιολογίας στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά είναι αθώοι κομματικών σκοπιμοτήτων.

Στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εχθρικό κλίμα εναντίον της κυβέρνησης, ώστε να έχουν την δυνατότητα να αντλήσουν από την δεξαμενή των αγανακτισμένων ψήφους, επιτίθενται με λυσσώδες μίσος εναντίον των 26 κορυφαίων Ελλήνων λοιμωξιολόγων, που συμβούλευσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε lockdown χωρίς να ενδιαφέονται ότι έτσι υποσκάπτουν τα συμφέροντα της πατρίδας και του κάθε Έλληνα ξεχωριστά.

Αν η τακτική αυτή αφορούσε μόνον τον σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη -τον Μακρακιστή-, το πρόβλημα δεν θα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό νοουμένου ότι ο σεπτός πατήρ είναι ένας πολύ προβληματικός άνθρωπος, ο οποίος -ως εικός- βρίσκεται πολύ χαμηλά στην συνείδηση των πληρώματος της Εκκλησίας και δη των επαϊόντων. 

Ως εκ τούτου η δυνατότητά του να επηρεάζει για το καλό ή για το κακό είναι εξ ορισμού πολύ περιορισμένη.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και άλλες ομάδες ή ομάδα που κινούνται με την ίδια στρατηγική, όπως θα δούμε σε προσεχές άρθρο.

No comments:

Post a Comment