Monday, May 25, 2020

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ, ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΗΣ, ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΗΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ


Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ, ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΗΣ, ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΗΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στον λογαριασμό Facebook της κ. Συλβάνας Πατσαλίδου, στην ανάρτησή της “Όταν ήμουν ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΟ”, καταχώρησε το πιο κάτω σχόλιο ο θεολόγος κ. Θεόδωρος Κυριακού, ομογάλακτος του άλλου Γιανναρικού θεολόγου, κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη:

Θεόδωρος Κυριακού Καλά δεν σου είπε κάποιος ότι στα κατηχητικά είτε της Αριστεράς είτε της εκκλησίας δεν ρωτάς απλά λες ναι…”

Παραδίδω στην κρίση των αναγνωστών τον αχαρακτήριστο αυτό θεολόγο, ο οποίος, ακόμη και σε μια ανάρτηση που αφορά καθαρά πολιτικό και κομματικό ζήτημα, βρήκε την ευκαιρία να πλήξει την Εκκλησία και να ειρωνευτεί το κατηχητικό της έργο.

Πληροφορούμε τον αχαρακτήριστο αυτό θεολόγο -γράφε Γιανναρικό Νεορθόδοξο θολολόγο- ότι στα κατηχητικά που φοιτήσαμε ως μαθητές και διδάξαμε αργότερα ως κατηχητές, υπήρχε απόλυτη ελευθερία να ρωτούμε και να συζητούμε και κανείς δεν μας απόπαιρνε, επειδή διαφωνούσαμε με τις απόψεις που διατύπωνε ο κατηχητής.

Πολλές φορές καταγράφονταν διαφωνίες μεταξύ του κατηχητή και των παιδιών που φοιτούσαν στο κατηχητικό, χωρίς να υπάρχει καμμία πικρία και παρεξήγηση μεταξύ τους για τα διαμφισβητούμενα θέματα.

Ο κατηχητής μας, αείμνηστος π. Σπυρίδωνας Δημοσθένους, που διακονούσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Λευκωσία, μας περιέβαλλε με πολλή αγάπη και ήταν πάντοτε πρόθυμος να ακούει με κάθε κατανόηση τις απορίες μας.

Ευτυχώς στην Κύπρο δεν υπάρχουν πολλοί Νεορθόδοξοι θεολόγοι. Υπάρχουν, όμως, δυστυχώς ορισμένοι -εν οις ο κ. Θεόδωρος Κυριακού-, που γυροφέρνουν τα τηλεοπτικά κανάλια και γεμίζουν με Οικουμενιστικά, Νεορθόδοξα και Νεονικολαιτικά σκουπίδια το μυαλό των τηλεθεατών.

No comments:

Post a Comment