Monday, May 18, 2020

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΜΙΛΑ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΙΛΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ


ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΜΙΛΑ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΙΛΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αναφέρει ο Πανοσ. Ἀρχιμ. Σαράντης Σαράντος, σε άρθρο του που επιγράφεται “Ἐν τῷ Ναῷ ἑστῶτες τῆς δόξης Σου ἐν Οὐρανῷ ἑστᾶναι νομίζομεν”: “Ἀπολύμανση χρειάζονται οἱ ψυχές μας καί τά σώματά μας ἐνδεχομένως, [όχι οι ναοί].”

Επιγράφει, πρόσφατη ομιλία του, ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης “ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ!”.

Μια δεύτερη πρόσφατη ομιλία του σεπτού των Εξαρχείων Γέροντος επιγράφεται “Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ, ΟΧΙ ΟΙ ΝΑΟΙ ΜΑΣ!”

Αφήνω στην κρίση κάθε εχέφρονος αναγνώστη ποιος από τους δύο κληρικούς μιλά σαν παπάς και ποιος σαν πολιτικάντης.

Το ερώτημα φυσικά είναι ρητορικό. Ουδείς μπορεί να διαμφισβητήσει ότι ο προσφιλής π. Βασίλειος συμπεριφέρεται σαν πολιτικάντης. 

Το πραγματικό ερώτημα είναι: Για ποιο λόγο η Εκκλησία ανέχεται τον σεπτό των Εξαρχείων Γέροντα να ασχημονεί τόσο ξεδιάντροπα σαν κομματάρχης;

Διευκρινίζω, επίσης, ότι ουδόλως γνωρίζω ποια στάση θα τηρήσει ο π. Σαράντης αναφορικά με την δημιουργία “χριστιανικών” -γράφε Μακρακιστικών και Παποκαισαρικών- κομμάτων, που θα κατέλθουν στις εκλογές και θα καθοδηγούνται από τα παρασκήνια από κληρικούς.

Η σύγκριση των δύο κληρικών γίνεται μόνον με βάση αυτά που αναφέρει ο π. Σαράντης στο άρθρο του και από το περιεχόμενο δύο πρόσφατων ομιλιών του κορυφαίου λοιμωξιολόγου σεβαστού πατρός των Εξαρχείων.

No comments:

Post a Comment