Monday, May 25, 2020

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ


ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κατώδυνοι οι ανά την Οικουμένη Ορθόδοξοι πιστοί πληροφορήθηκαν ότι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος -ο και πιο ισχυρός δελφίνος του Οικουμενικού Θρόνου- έστειλε Υπόμνημα στους Ιερείς της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, με το οποίο εντέλλεται οι ιερείς να μην κοινωνούν τους πιστούς με την Αγία Λαβίδα, αλλά με ξεχωριστά για τον καθένα μεταλλικά κουταλάκια. 

Κάτι παρόμοιο κάνει ο κυριώτερος δελφίνος του Πατριαρχικού Θρόνου της Ρωσσίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας -και άλλοι Ρώσσοι Ιεράρχες-, ο οποίος κοινωνά μεν τους πιστούς με την Αγία Λαβίδα την οποία όμως απολυμαίνει σε ξύδι μετά που κοινωνά τον κάθε πιστό.!!!

Όσο για το Άγιο Μάκτρο ο Σεβασμιώτατος Βολοκολάμσκ φρόντισε να το αντικαταστήσει με χαρτοπετσέτες.!!! 

Τρέμω σύγκορμος όταν αναλογίζομαι τι θα συμβεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία όταν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα εκλεγεί Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Πατριάρχης Ρωσσίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπάτσκας Ειρηναίος (Μπούλοβιτς) Πατριάρχης Σερβίας και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος, ο οποίος -για την ώρα τουλάχιστον- είναι ο επικρατέστερος δελφίνος του Θρόνου Αθηνών.

Ο Οικουμενισμός προελαύνει ακάθεκτος, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες σχεδόν τις Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες. 

Και εμείς;

“Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν”.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι ο Σεβ. Αμερικής λέγει παρόμοια πράγματα με αυτά που εξεστόμισε πρόσφατα, με αναίδεια χιλίων πιθήκων, ο ασεβέστατος κληρικός της Εκκλησίας της Κρήτης π. Χαράλαμπος Κοπανάκης.

Είναι τολμηρό, άραγε, να πούμε ότι ο βλάσφημος π. Χαράλαμπος δεν ενήργησε εξ ιδίων, αν κρίνουμε από την χλιαρή αντίδραση της Εκκλησίας της Κρήτης για την βλασφημία του καθαιρετέου αυτού κληρικού;

No comments:

Post a Comment