Sunday, May 24, 2020

ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ;


ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Την τελευταία εικοσαετία περίπου, πολλοί ενστερνίζονται την πλάνη ότι δήθεν το Ισλάμ είναι θρησκεία ειρήνης και όχι θρησκεία που εξαπλώθηκε “διά πυρός και σιδήρου”. 

Όσοι προβαίνουν σε αυτόν τον πέρα για πέρα αθεμελίωτο ισχυρισμό, ανήκουν στις εξής τέσσερις κατηγορίες:

1.) Όσοι δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να διαβάσουν το Κοράνι.

2.) Όσοι δεν γνωρίζουν Ιστορία και μάλιστα την Ιστορία της εξάπλωσης του Ισλάμ,

3.) Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, στοχαστές, -δυστυχώς και ορθόδοξοι θρησκευτικοί ηγέτες, που προάγουν τον Οικουμενισμό- προβαίνουν στον ασύστατο αυτό ισχυρισμό, επειδή προσπαθούν να εξευμενίσουν το λεγόμενο μετριοπαθές Ισλάμ. 

Θέλουν να το αντιδιαστείλουν προς το εξτρεμιστικό Ισλάμ και να το επανερμηνεύσουν, ώστε να καταστεί ακίνδυνο για την δημοκρατία, την ανεξιθρησκεία και τον Δυτικό πολιτισμό,

4.) Μουσουλμάνοι -κατά το πλείστον- συνειδητά αποκρύπτουν την πραγματική διδασκαλία του Κορανίου για να κοιμίζουν τους μη μουσουλμάνους -και δη τους χριστιανούς- ότι δήθεν το Ισλάμ δεν είναι απειλή για την ανεξιθρησκεία και την δημοκρατία.

Αυτές οι ταπεινές σκέψεις με αφορμή την ανάγνωση του ακόλουθου ρεπορτάζ:



ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΑΝ 15 ΧΩΡΙΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ
=====

Ένοπλοι εισέβαλαν σε 15 χωριά και σφαγίασαν Χριστιανούς, κατέστρεψαν τα σπίτια και τουλάχιστον 9 εκκλησίες τους, σε μια οργανωμένη προσπάθεια αφανισμού της Χριστιανικής πίστης στην Αφρικανική χώρα.

Οι διώξεις Χριστιανών στη Νιγηρία είναι σύνηθες φαινόμενο τους τελευταίους μήνες, το οποίο επιδεινώνεται από την εξάπλωση της ριζοσπαστικής ισλαμικής διδασκαλίας και πρακτικής την ίδια ώρα που οι αρχές κάνουν τα «στραβά μάτια» στις βιαιότητες. Μόνο στην πόλη Nasarawa, 25 χωριά έχουν καταστραφεί από τις 15 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ:

www.orthodoxianewsagency.gr

1 comment:

  1. Θα μου επιτρέψετε μια διόρθωση κ. Τελεβάντο : Δεν υπάρχει "πραγματική" διδασκαλία του Ισλάμ. Το Κοράνι χωρίζεται σε 2 μεη. Το πρώτο μέρος είναι το φιλειρηνικό, όπου ο Μωάμεθ δίδασκε την ειρήνη και οι οπαδοί του ανέρχονταν σε μερικές εκατοντάδες. Το δεύτερο μέρος του Κορανίου (που είναι και μεγαλύτερο σε έκταση) είναι το πολεμικό, όπου ο Μωάμεθ αφού εκδιώχθηκε από την Μέκκα στην Μεδίνα μετέτρεψε την διδασκαλία του σε πολεμική και οι οπαδοί του έγιναν δεκάδες χιλιάδες.

    Με βάσει τους μωαμεθανούς, ισχύουν και τα δύο: και το ειρηνικό και το πολεμικό Ισλάμ. Απ'την μια, δηλαδή, το παρουσιάζουν σαν επιλογή. Μα αν τους ρωτήσεις ποιο είναι πιο ισχυρό (το ειρηνικό ή το πολεμικό), θα σου απαντήσουν ότι τα ύστερα μέσα στο Κοράνι έχουν μεγαλύτερη ισχύ από τα πρότερα !

    Όλα τα παραπάνω είναι περίληψη από άρθρο του π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη.

    π. Βασίλειος Μαυρίδης

    ReplyDelete