Thursday, May 21, 2020

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΓΟΡΤΥΝΗΣ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο “ΠΑΠΑΡΔΟΣ” ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ;


ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΓΟΡΤΥΝΗΣ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο “ΠΑΠΑΡΔΟΣ” ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κατώδυνοι οι πιστοί πληροφορήθηκαν ότι π. Χαράλαμπος Κοπανάκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έγραψε -μεταξύ άλλων βλασφημιών- ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών.!!! 

Γι’ αυτό -σύμφωνα με τον ασεβέστατο αυτό κληρικό- η Εκκλησία πρέπει να καταργήσει τον από χιλιετίας τρόπο Θείας Μεταλήψεως με την Αγία Λαβίδα και να τον αντικαταστήσει με άλλο τρόπο, που εισηγείται ο ίδιος, ώστε να μη μεταδίδονται ασθένειες.!!!

Σεβασμιώτατε Γορτύνης!

Δεν γνωρίζω αν ο κληρικός αυτός είναι δική σας χειροτονία ή αν τον βρήκατε στην Μητρόπολή σας από τον προκάτοχό σας.

Αν είναι δική σας χειροτονία, είστε υπόλογος στον Χριστό, αλλά και στο ποίμνιό σας, επειδή χειροτονείτε τέτοιους “πάπαρδους” , όπως αποκαλούσε ο μακαριστός π. Αυγουστίνος Καντιώτης, τους κληρικούς του δικού του φυράματος.

Για όνομα του Θεού! Είναι δυνατόν να διατηρήσει την ιερωσύνη του ο π. Χαράλαμπος μετά την βλασφημία του ότι ο Θεός μολύνεται και μολύνει; Μπορεί να στέκεται μπροστά στο άγιο θυσιαστήριο ένας κληρικός που δεν πιστεύει ότι η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο αθανασίας;

Αν πάλιν δεν είναι δική σας χειροτονία, Σεβασμιώτατε, ο εν λόγω αχαρακτήριστος κληρικός, πώς δεν αντιληφθήκατε ότι έπρεπε να είχε καθαιρεθεί από καιρό;

Βεβαίως δεν γνωρίζατε τι ακατονόμαστα θα έγραφε για τον Χριστό και την Θεία Κοινωνία, αλλά τόσο καιρό δεν βλέπατε την αμφίεσή του;

Είναι αμφίεση κληρικού αυτή, όπως τον δείχνει η φωτογραφία που προτάσσεται της ανάρτησης; Πώς ακριβώς βοηθούν το ποίμνιο της Εκκλησίας νεωτεριστές και εκκοσμικευμένοι κληρικοί σαν τον π. Χαράλαμπο;

Σε κάθε περίπτωση, είτε είναι δική σας χειροτονία ο κακόδοξος αυτός κληρικός, είτε διακονούσε στην Μητρόπολή σας πριν ενθρονιστείτε, το απολύτως σίγουρο είναι ότι πρέπει εξάπαντος να καθαιρεθεί και να αποσχηματιστεί.

Τέτοιοι “πάπαρδοι” μόνον κακό μπορούν να προξενήσουν στην Εκκλησία και οι άγιοι αρχιερείς οφείλουν, καταρχήν να μη χειροτονούν κληρικούς του δικού του φυράματος ή να τους καθαιρούν αμέσως μόλις γυμνή τη κεφαλή διατυπώνουν τέτοιες φρικτές βλασφημίες.

Σεβασμιώτατε Γoρτύνης. Οι πιστοί αναμένουν να ενεργήσετε πάραυτα και αμελλητί και να αποσχηματίσετε και να απομακρύνετε από τις τάξεις του ιερού κλήρου αυτό το άγος της ιερωσύνης.

No comments:

Post a Comment